Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

Dobrý den, může mi někdo poradit? Mám problém s vytvořením souboru.class přes příkazový řádek...(viz obr.1). Samozřejmě umístění souboru je správné...Řeším to tím způsobem, že si otevřu složku bin (C:\Program Files\Java\jdk1­.8.0_20\bin)a na soubor javac přetáhnu z plochy soubor, z kterého chci vytvořit soubor.class. Sice to tak funguje, ale mělo by to jít vytvořit i přes příkazový řádek,ne?
A druhý problém mám pravděpodobně s kódováním... Jenže nevím co s tím... :D Nejde to nějak změnit v nějakém nastavení příkazového řádku? :D (viz. obr.2)

 
Odpovědět 28.9.2014 14:14
Avatar
Odpovídá na dinokino
Josef Kuchař (Pepa489):

stáhni si netbeans nebo eclipse ;)

Nahoru Odpovědět 28.9.2014 14:26
2x piš, jednou debuguj
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na dinokino
tomasmanhal:

A co příkaz javac přímo v příkazové řádce v adresáři s tím souborem, který chceš kompilovat? :-) v příkazáku se přepneš do složky, kde máš ten soubor, který chceš kompilovat a pomocí příkazu javac "název souboru" se ti převede na *.class :-) Používej tzv. "Velbloudí" notací, takže žádná podtržítka ve třídách, ale správně "NepravidelnaS­lovesa.java". Jinak Eclipse nebo NetBeans jsou lepší na větší javovské aplikace. Na tuhle drobotinu schvaluju použití příkazáku, jen nesmíš mít bordel ve šložkách a umět se v řádce pohybovat. Co se týče toho kódování, používáš nějakou znakovou sadu, která nemluví s příkazákem.

Nahoru Odpovědět 28.9.2014 14:36
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

Jenže i když napíšu javac NepravidelnaSlovesa (a nacházím se ve stejném adresáři jako soubor NepravidelnaS­lovesa) tak mi to akorát vypíše:
javac není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu, nebo dávkového souboru... :o (viz obrázek výše...)

 
Nahoru Odpovědět 28.9.2014 14:45
Avatar
dinokino
Člen
Avatar
Odpovídá na dinokino
dinokino:

Ohledně toho kódování:
aby se to zobrazovalo správně tak v notepadu musím přepnout kódování na Windows-1250... Neví někdo jestli to jde nějak přepnout v netbeans?

 
Nahoru Odpovědět 28.9.2014 15:07
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na dinokino
Matěj Kripner:

Zkus něco jako:

C:\>javac NepravidelnaSlovesa.java
Nahoru Odpovědět 29.9.2014 18:47
"We reject kings, presidents and voting. We believe in rough consensus and running code" David Clark
Avatar
arahusky
Člen
Avatar
arahusky:

Vyhledávání programů (třeba jako javac) probíhá tak, že se jako první zkouší daný program najít v aktuálním adresáři (jelikož jsi v adresáří s .java souborem, tak tam pravděpodobně kompilátor javac nebude) a poté se prohledává uživatelská proměnná path. Pokud se ani v ní daný program nenajde, vypíše ti to danou hlášku (Program not found ...). Jako řešení se nabízí přidat adresář obsahující javac do PATH.

Viz. třeba http://stackoverflow.com/…-my-java-wor

 
Nahoru Odpovědět 29.9.2014 19:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.