Avatar
iqbigbang
Člen
Avatar
iqbigbang:

Ahoj,
existuje nějaký (jednodušší) způsob jak se z Java aplikace připojit a zapisovat nebo číst z databáze na serveru?

Odpovědět 20. dubna 17:50
Say me, why not?
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Atrament:

http://www.itnetwork.cz/java/jdbc

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 20. dubna 21:40
Avatar
Jindřich Máca
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na iqbigbang
Jindřich Máca:

Ahoj, na co trefně naráží Atrament je to, že odpověď na Tvoji otázku je zkrátka: "Ano".

Upřímně, většina programovacích jazyků umí nějakým způsobem pracovat s databází, či souborových systémem, to je prostě základ. A že by to zrovna jeden z těch hodně populárních jazyků neuměl?! Příště prosím svoji otázku lépe formuluj a možná před jejím položením zkus použít třeba Google.

Každopádně pokud se chceš o této problematice dozvědět více, využij již zmíněný odkaz:

http://www.itnetwork.cz/java/jdbc

 
Nahoru Odpovědět  +1 21. dubna 7:54
Avatar
Petr Kunčar
Redaktor
Avatar
Petr Kunčar:

Zdravicko,
nenapsal jsi s cim chces porovnavat
Zkusim udelat nejake srovnani, jak to vidim z meho pohledu:
JDBC
je docela otrava pouzivat, moc kodu, moc trpeni
Spring JDBC
je lepsi, dost veci uz je tam vyresene, povazuji to porad za low level
IBATIS (MyBATIS...)
na tom mi vadi, ze sqlka mas v xml souboru a kdyz je ruzne includujes, tak to muze byt docela neprehledne, je to pouzitelne
JPA (HIBERNATE ORM...)
je supr, docela te odstinuje od toho low level pristupu a pracujes s objekty ne s relacemi, urcite doporucuji pouzit
Spring data
toto osobne preferuji na rychly vyvoj, ne moc slozite applikace, obecne repository z ktereho dedis ti nabizi automaticky CRUD operace. Umi to padding, filtering atd.

 
Nahoru Odpovědět  +1 21. dubna 11:20
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.