Diskuze: Připojení k databázy

Java Java Připojení k databázy

Avatar
lukes90
Člen
Avatar
lukes90:

Ahoj,
dělám aplikaci, která by měla pracovat s databází. Mam tam několik oken, které sní zvlášť pracují. Jak se mám připojit k databázi? Mám každé okno připojit zvlášť, nebo se dá připojit jen přes main a pak stím pracovat samostatně a jak. Díky za odpověď.

 
Odpovědět 5. května 10:29
Avatar
Vlado Cukalovsky:

Určite by som to riešil tak, že by som si vytvoril classu, ktorá by vytvarala pripojenie na databázu a následne v každej classe, kde ju budeš použivať by som zdedil túto classu, takto sa vyhneš duplicite kódu. Popr. ak veľmi nevyužívaš OOP, tak si vytvor metódu, ktorá ti bude vracať pripojenie.
Spôsobou je mnoho, je už len ta tebe, ako kvalitne to chceš spraviť a ako sa to hodí k tvojmu návrhu.

 
Nahoru Odpovědět 5. května 12:23
Avatar
lukes90
Člen
Avatar
lukes90:

Je to semestrální práce, ale moc nám o tom neřekli(nebyl jsem na přednáškách). Bohužel se síťovými aplikacemi nemam moc zkušeností. A jak mi radíš, tak se budu v každé třídě znova připojovat ne?

 
Nahoru Odpovědět 5. května 14:23
Avatar
Vlado Cukalovsky:

Ano to budeš, a zároveň keď opustíš inštanciu triedu, tak aj uzavrieš pripojenie. Čo v tvojej aplikácií, absolútne nebude vadiť.

 
Nahoru Odpovědět 5. května 15:47
Avatar
lukes90
Člen
Avatar
lukes90:

Já právě jestli to není zbytečné :-). A ještě jeden dotaz bych měl. Mám přihlašovací okno a když se někdo přihlásí tak mam to okno ukončit nebo jen skrýt? A když přecházím mezi okny tak je mam taky ukončovat a pak znova volat nebo jen nastavit visible false?

 
Nahoru Odpovědět 6. května 8:20
Avatar
Petr Kunčar
Redaktor
Avatar
Petr Kunčar:

Hele pokud vyuzijes standartni cesty, tak toto si myslim resit nemusis.
Ty mas svoje pripojeneni (connection) v nejakem bazenu pripojeni (pool). Kdyz potrebujes provest nejakou operaci nad db, tak se do tohoto connection pool pripojis a vemes si jednu connection.
Po tom co connection obslouzi pozadavek zase se vraci do pool. V podstate se o to pripojeni stara nekdo jiny za tebe.
Tady je zajimava diskuze, ktera by ti mohla pomoci: http://www.itnetwork.cz/…28cb38dc4a03

Kdyz si nad backendem postavis dvou ci tri vrstvu architekturu, tak musis pak resit jen transakce (http://www.itnetwork.cz/…sakce-v-jave)

 
Nahoru Odpovědět 6. května 9:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.