Avatar
jirsu.01
Člen
Avatar
jirsu.01:

Ahoj, v Netbeans zkouším spustit projekt. Zatím jen zkouším jak prostředí Netbeans vypadá a tak jsem to zkoušel na profláknutém "Hello world" a po spuštění se mi zobrazí:

run:
Error: Could not find or load main class javaapplicati­on5.JavaAppli­cation5
C:\Users\User\Ap­pData\Local\Net­Beans\Cache\8­.2\executor-snippets\run.xml:53: Java returned: 1
BUILD FAILED (total time: 0 seconds)

kde je chyba prosím?

Díky

 
Odpovědět 27. října 13:10
Avatar
Nahoru Odpovědět 27. října 13:23
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Lubor Pešek
Člen
Avatar
Lubor Pešek:

Could not find or load main class

já nevím... možná se učím anglicky fakt blbě... ale není to z této věty dost patrný problém?

public static void main (String[] args){
        //TODO
}

main metoda a máš po problému (ale to není problém s netbeansem, ale s programováním....)

Nahoru Odpovědět  +1 27. října 13:39
Existují dva způsoby, jak vyřešit problém. Za prvé vyhoďte počítač z okna. Za druhé vyhoďte okna z počítače.
Avatar
jirsu.01
Člen
Avatar
Odpovídá na Lubor Pešek
jirsu.01:

že ji nelze najít je patrní a anglicky se učíš dobře ;) ale já ji tam mám :-) takže další navrh?

 
Nahoru Odpovědět 27. října 14:03
Avatar
Erik Báča
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 27. října 14:05
Když mi dáš mínus, napiš proč!
Avatar
jirsu.01
Člen
Avatar
Odpovídá na Erik Báča
jirsu.01:

/*
* To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
* To change this template file, choose Tools | Templates
* and open the template in the editor.
*/
package Test1;

/**
*
* @author jirsu
*/
public class Test1 {

/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
System.out.prin­tln("Hello world");
// TODO code application logic here
}

}

 
Nahoru Odpovědět 27. října 14:12
Avatar
Lubor Pešek
Člen
Avatar
Odpovídá na jirsu.01
Lubor Pešek:

Můžu blbý dotaz? proč máš stejný název balíku i třídy?

Nahoru Odpovědět 27. října 14:38
Existují dva způsoby, jak vyřešit problém. Za prvé vyhoďte počítač z okna. Za druhé vyhoďte okna z počítače.
Avatar
Lubor Pešek
Člen
Avatar
Lubor Pešek:

já nevím, přesně jsem si zkopčil tvůj kód a mě to funguje.
Otázky:
Zakládáš správný projekt? (Java Application)
spouštítš tu správnou třídu? (máš to v properties nastavené v položce run? případně při zakliknuté clas s main metodou pouštítš shfit + F6?)
kód máš v pořádku, problém bude v IDEčku a jestli ne tam, tak mezi klávesnicí a židlí;)

Nahoru Odpovědět 27. října 14:41
Existují dva způsoby, jak vyřešit problém. Za prvé vyhoďte počítač z okna. Za druhé vyhoďte okna z počítače.
Avatar
jirsu.01
Člen
Avatar
Odpovídá na Lubor Pešek
jirsu.01:

to už jsem zkoušel jen přejmenovat, ale i když nebyl název stejný, problém to neřešilo. Ano projekt zakládám dobře. Třídu mám jen jednu, takže zřejmě také není problém tam. "máš to v properties nastavené v položce run? " to nevím co myslíš? IDEčko jsem zkoušel reinstal no a mezi klávesnicí a židlí se dále ptá ? :-) za shrnutí Ti děkuju, ale zatím nic co bych nezkusil ;) takže někdo jiný? kdo by věděl?

 
Nahoru Odpovědět 27. října 14:51
Avatar
zitekv
Člen
Avatar
Odpovídá na jirsu.01
zitekv:

Zkoušel jsi založit si úplně nový projekt od začátku?
Když jsem to zkoušel prvně,tak jsem měnil jméno projektu nebo třídy a pak mi to taky nešlo a už jsem to dohromady nedal.

 
Nahoru Odpovědět 27. října 20:36
Avatar
Atrament
Člen
Avatar
Odpovídá na jirsu.01
Atrament:

Klikni pravým myšítkem na projekt, vyber Properties, a na záložce Run nastav správně Main Class...

 
Nahoru Odpovědět 28. října 0:20
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.