Diskuze: problem s KeyPressed

Java Java problem s KeyPressed

Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Ondrca:

Ahoj,
mám problém se stiskem klávesy.
Vygooglil jsem toto:

public void keyPressed(KeyEvent e) {
        int keycode = e.getKeyCode();
        if(keycode == e.VK_LEFT); {
            System.out.println("left");
        }
        if(keycode == e.VK_RIGHT); {
            System.out.println("right");
        }
        if(keycode == e.VK_UP); {
           System.out.println("up");
        }
        if(keycode == e.VK_DOWN); {
           System.out.println("down");
        }
}

Ale nefunguje mi to :(
Prosím poraďte kam to zapsat.
Díky

Odpovědět 19.8.2013 8:37
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondrca
David Čápka:

To není tak jednoduché, musíš si vytvořit KeyListener.

Nahoru Odpovědět 19.8.2013 8:38
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Ondrca:

Poradíš mi?

Editováno 19.8.2013 8:42
Nahoru Odpovědět 19.8.2013 8:42
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Michal Žůrek (misaz):

na prvek u kterého to chceš odchytávat (asi formulář) zavoláš addkeylistener a předáš mu

new keyListener()

myslím si že IDE ti i vygeneruje vše co k tomu potřebuješ.

Nahoru Odpovědět 19.8.2013 8:49
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 19.8.2013 8:52
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Ondrca:

Už je to vyřešeno - Díky :)

Nahoru Odpovědět 19.8.2013 12:41
Zase jsem o něco chytřejší
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.