Avatar
Ivka
Neregistrovaný
Avatar
Ivka:

Ahojte, chcela by som dokoncit tento program...chcem aby mi na konci vypisalo aj cislo pokladne pri ktorej je najviac zakaznikov...po­mozte mi s tym...pls...

public static void main(String[] args) {
// Mame x pokaldni, pri kazdej stoji x ludi...pri ktorej je najviac ludi?
Scanner vstup = new Scanner (System.in);
int pokladne; int pocet=0;
do {
pocet++;
System.out.println ("Zadaj počet pokladní v obchode: ");
pokladne = vstup.nextInt ();

} while (pokladne<=0);
int max = Integer.MIN_VALUE;
for (int i =1; i<=pokladne;i++) {
System.out.println ("Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo " + i);
int c = vstup.nextInt ();
if (c>max) {
max = c;

}
}
System.out.println ("Najviac zákazníkov " + max + " je pri pokladni číslo ..." );
}
}

Vypíše mi postupne napr.
Zadaj počet pokladní v obchode:
3
Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo 1
25
Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo 2
7
Zadaj počet zákazníkov pri pokladni číslo 3
5
Najviac zákazníkov 25 je pri pokladni číslo ..... A TU CHCEM DOPLNIŤ napr. č.1, lebo tam je najviac zakaznikov...
BUILD SUCCESSFUL (total time: 24 seconds)

 
Odpovědět 3.11.2012 17:04
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ivka
David Čápka:

V této větvi:

if (c>max) {
max = c;

}

si někam ulož hodnotu i a máš tvé číslo pokladní s maximálním počtem zákazníků.

Nahoru Odpovědět 3.11.2012 17:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar

Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
:

ale ako to tam uložiť?

 
Nahoru Odpovědět 3.11.2012 19:12
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Petr Nymsa:

Do další proměnné přeci :)

Nahoru Odpovědět 3.11.2012 20:13
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar

Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
:

no ja som tatarko....ne­funguje mi to :(

 
Nahoru Odpovědět 3.11.2012 21:02
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na
David Čápka:

Přidej si do programu novou proměnnou, kterou pojmenuj třeba maxIndex. V té větvi, co jsem ti poslal, si do ní ulož íčko.

Editováno 3.11.2012 21:25
Nahoru Odpovědět 3.11.2012 21:22
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na
Petr Nymsa:

Zdá se mi to nebo mi přijde že ten celý kód jsi nepsal ty ? Pokud ani nevíš jak ukládat do proměnných. No ale nechci tady dělat zlouna. Jak psal sdraco, založ si nějakou proměnnou, např. maxIndex.

int maxIndex=0;

A ve větvi, kde zjišťuješ max, do nový proměnný ulož i (z cyklu for)
S tím si už poradíš ;)

A ještě něco.

do {
pocet++;
System.out.println ("Zadaj počet pokladní v obchode: ");
pokladne = vstup.nextInt ();

} while (pokladne<=0);

Proč tam pčičítáš pocet, když ho pak nepoužíváš ? :)

Editováno 4.11.2012 10:36
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 10:31
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.