Diskuze: Vytvoření Butoonu v jíné trídě přes JavFx

Java Java Vytvoření Butoonu v jíné trídě přes JavFx

Avatar
vlastajuracka:

Takže ahoj potřeboval bych pomoc... sem už upe bezmocnej :D řekněme že je to nějak takhle mam vytvořenej fx soubor a v něm mám jk jsme zvyklý tři soubory navrhář, main a Controller a poté si v tomto balíčku vytvořím třídu třeba MojeMetody a tady končim muj dotaz je chtěl bych vytvořit ve třídě MojeMetody udělat metodu ktera mi vytvoři button a pak bych si ten button chtel nejak v tom controleeru zavolat a pouzivat ho prosim potřeboval bych to fkt uplne tkhle třeba i ukazat jk tam v tom buttonu dosadit za label nakej text když to zmáčknu :) Prosím mooc o pomoc děkuju

 
Odpovědět 23.10.2015 21:49
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Tomáš Brůna:

moc tě nechápu :-D něco zkusil a přišel jsem na toto:

public class TlacitkaForum extends Application {
    public VBox vBoxPane;


    @Override
    public void start(Stage stage) throws Exception {

        this.vBoxPane = new VBox(); // panel VBox
        this.vBoxPane.setSpacing(20); // nastavní VBoxu
        this.vBoxPane.setPadding(new Insets(60, 40, 80, 40));

        Button btn = new Button("VytvorTlacitko");
        btn.setLayoutY(60);

        btn.setOnAction(e -> { // akce hlavního tlačítka
        vytvorButton("TextTlacitka",80,10);   // vytvoření tlačítka přes metodu vytvorButton
        });
        vBoxPane.getChildren().add(btn); // přidání talčítka do VBoxu
        Scene scene = new Scene(vBoxPane);
        stage.setScene(scene);
        stage.show();
    }

    public static void main(String[] args) {
        launch(args);
    }

    public void vytvorButton(String text, int X, int Y)
    {
        Button a = new Button(text); // nové tlačítko
        a.setLayoutX(X); // pozice X
        a.setLayoutY(Y); // pozice Y
        this.vBoxPane.getChildren().add(a);
        a.setOnAction(e ->{
        System.out.println("tlacitko A");
        });
    }
}
Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2015 22:37
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
vlastajuracka:

chci se jenom zeptat co je to vBoxPane ?

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 22:47
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:

Layout pro kontrolky formuláře
tady je to vysvětlené: http://www.itnetwork.cz/…youty-a-uzly

Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2015 22:58
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
vlastajuracka:

Děkuju

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 23:54
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na vlastajuracka
Tomáš Brůna:

Za co?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 23:56
Lepší být šprt než blbec :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.