Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Matěj Kripner:

Zdravím,
vytvářím program s možností registrace uživatelů. Mám třídu Uzivatel a v ní statickou metodu registrovat(). Po zadání jména a hesla se má vytvořit instace třídy Uzivatel. Pokud bych ale napsal

Uzivatel uzivatel = new Uzivatel(jmeno, heslo);

tak by se každá vytvořená instance jmenovala uzivatel. Nevíte někdo, jak zařídit, aby jsem mohl instance nějak odlišit? Díky za pomoc.

Odpovědět 20.2.2014 17:01
"We reject kings, presidents and voting. We believe in rough consensus and running code" David Clark
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2014 17:11
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Matěj Kripner
David Čápka:

Z tvého příspěvku je patrné, že OOP moc nerozumíš. Registrace uživateli by měla být v nějakém správci uživatelů, ke statice není důvod. Co se týká instancí, tak jméno proměnné s uživatelem opravdu není jméno uživatele. Přečti si tento článek: http://www.itnetwork.cz/…ge-collector

Nahoru Odpovědět  +1 20.2.2014 17:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Matěj Kripner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Matěj Kripner:

Díky za opravu, samozřejmě tam je chyba. Problém byl se stejnými názvy referencí a ne jmen. Článek jsem už četl v rámci seriálu a teď mi jenom připomněl chybu :D Tím se problém vyřešil a já se omlouvám. A co se statiky týče, pokusím se to vyřešit bez ní.

Nahoru Odpovědět 20.2.2014 22:09
"We reject kings, presidents and voting. We believe in rough consensus and running code" David Clark
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.