Avatar
Wewerák
Neregistrovaný
Avatar
Wewerák:

Zdravím. Mám problém, když vložím kód takto:

System.out.prin­tln("Zadejte vaše jméno");
String jmeno = se.nextLine();
String total = jmeno.trim();
System.out.prin­tf("Délka vašeho jména je %d znaků", total.length());
System.out.prin­tln("Díky!!");

výsledek je takový:

run:
Zadejte vaše jméno
Délka vašeho jména je 3 znakůDíky!!
Jan
BUILD SUCCESSFUL (total time: 8 seconds)

Vždy, když použiju .printf, tak další řádek se mi napasuje hned za to..
A navíc tak z 50% se mi dostane výslednej řetězec před zadanej (jak je vidět nahoře)..
Kde je problém? Díky:-)

 
Odpovědět 4.3.2014 15:21
Avatar
Wewerák
Neregistrovaný
Avatar
Wewerák:

Jo, na ten mail to bejt nemusí:-)

 
Nahoru Odpovědět 4.3.2014 15:23
Avatar
Odpovídá na Wewerák
jan.sobolciak:

Jediné co ti dokážu vysvětlit jen to s tím napasováním za to (neodřádkuje) println totiž v sobě obsahuje odřádkování na konci. Kdežto printf ne. Pokud to chceš napravit použij na konci řetězce "\n"

System.out.prin­tf("Délka vašeho jména je %d znaků\n", total.length());
a nebo můžeš posunout "Díky" o řádek níže - takto:
System.out.prin­tln("\nDíky!!");

Snad jsem tvůj problém pochopil správně :-)

 
Nahoru Odpovědět 8.3.2014 23:21
Avatar
lazenska.wewerka:

Ano, správně, díky;-) Už jen ta druhá půlka, kdy konzole při vypisování řádků někdy nerespektuje posloupnost danou v kódu.

 
Nahoru Odpovědět 16.3.2014 14:24
Avatar
Odpovídá na lazenska.wewerka
jan.sobolciak:

Tak s tím si už nevím rady :( a jakto že ti to dělá jak kdy? Nevypozoroval jsi při jakých podmínkách (situaci) se to děje?

 
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 7:39
Avatar
Odpovídá na Wewerák
Libor Šimo (libcosenior):

Ak si použil pôvodný kód a vložil si tam ten tvoj, máš tam chybu v riadku:

String jmeno = se.nextLine();

Má tam byť sc.nextLine().
Predpokladám, že namáš new scanner nazvaný se takto:

Scanner se = new Scanner(System.in, "Windows-1250");
Nahoru Odpovědět 17.3.2014 9:12
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
lazenska.wewerka:

Koukám na to, ale můj skener se skutecně jmenuje se:-D Mám tam:
Scanner se = new Scanner(.........
Jinak by to ani nešlo zkompilovat..?
Jedinou pravidelnost, kterou jsem vypozoroval je, že se to děje při prvním zpuštění do RUNu. Potom, kyž použiju RE-RUN, už je to v pohodě...

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2014 17:42
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.