Avatar
vlastajuracka:

Čaues lidi znova se na vás obracim protože na cokoli se zeptam tk víte :D Tak k věci řekněme že mam tkhle button public String napis0() {} a chtěl bych aby jsem přes nějakou metodu těhle tlačítek vytvořil 10 chci se zeptat zda nějak lze v jiné třídě založit nějakou metodu která to vytvoří :) a pak se na ní přes objekt dostat vim že je to fkt divná žádost ale snad mluvím dost jasně kdyby ne vysvětlím znova....

 
Odpovědět 22.10.2015 23:42
Avatar
Hit
Člen
Avatar
Hit:

Čau, nejsem si jistej jestli tě chápu dobře (button public String napis0() {} - wtf? :D). Každopádně pokud chceš metodu, ve který si vytvoříš třeba 10 tlačítek při každým zavolání, šlo by to třeba udělat, tak že si je vytvoříš a hned hodíš do nějaký kolekce. Přistupovat k nim bys mohl přes např. index. Vypadalo by to nějak takhle:

public void createButtons(int number) {
        for (int i = 0; i < number; i++) {
                array[i] = new JButton();
        }
}
//S tím, že na úrovni třídy by jsi měl JButton[] array;.
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 0:26
Life's not about how hard you can hit, it's about how hard you can GET hit and keep moving forward.
Avatar
vlastajuracka:

a jkej typ ma bejt to array ?

 
Nahoru Odpovědět 23.10.2015 7:11
Avatar
vlastajuracka:

už vim button

Akceptované řešení
+5 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 23.10.2015 7:11
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.