Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

Zdravim , kedy sa pristupuje k "Value" cez ID a kedy cez name?
Napriklad , preco sa tu pristupuje cez name
js

function nastav(typ) {
     if (typ.value == "Zeleninový speciál") {
         document.forms["pizzaFormular"].druh.value = "zelenina";
     } else if (typ.value == "Masový speciál") {
         document.forms["pizzaFormular"].druh.value = "maso";
     } else if (typ.value == "Hawaii") {
         document.forms["pizzaFormular"].druh.value = "sunkaAnanas";
     }
 }

html

<form id="pizzaFormular" action="#" onsubmit="return false;">
<p>

    <input type="button" onclick="nastav(zelenSpecial)" name="zelenSpecial"
  value="Zeleninový speciál"/>
<input type="button" onclick="nastav(masoSpecial)" name="masoSpecial"
  value="Masový speciál" />
<input type="button" onclick="nastav(hawaii)" name="hawaii"
  value="Hawaii" />



</p>
<p>Druh pizzy: <select name="druh">
<option value="syr" selected="selected">Sýrová</option>
<option value="zelenina">Zeleninová</option>
<option value="maso">S masem</option>
<option value="sunkaAnanas">Se šunkou a ananasem</option>
</select></p>
</form>

a preco mi toto nefunguje http://jsfiddle.net/35fQG/2/ :D
Dik za odpovede

 
Odpovědět 28.4.2014 21:05
Avatar
1Pupik1989
Člen
Avatar
Odpovídá na Matej
1Pupik1989:

Formuláři se přiřadí atributy pojmenované podle atributů name všech inputů. U žádného jiného elementu to mám pocit není, ale nejsem si jistý.

Mnohem jednoduší by ale bylo:

<input type="button" onclick="nastav(this)" name="hawaii" value="Hawaii" />
Editováno 29.4.2014 1:25
 
Nahoru Odpovědět 29.4.2014 1:22
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

Takze cez Name mozem pristupovat k value (atd) len ked je to vo formulari resp
v<form></form> k dik :D

 
Nahoru Odpovědět 29.4.2014 18:51
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

meh takze zasa mi v to mdaco nefunguje :D

input type="submit" name="jedna" onclick="mouse(jedna)" value="klikjedna" />
<input type="submit" name="dva"   value="klikdva" onclick="mouse(dva)"/>
<input type="submit" name="tri"   value="kliktri" onclick="mouse(tri)"/></br>
function mouse(p)
{
 if(p.value=="klikjedna){alert("ahoj");}
 else if (p.value=="klikdva"{alert("cau");}
 else if(p.value=="kliktri"{alert("serus")}}

(

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2014 20:32
Avatar
Dominio
Člen
Avatar
Dominio:

Ahoj, nejsem profík, ale už podle toho, jak ti to devbook zformátoval, resp. obarvil by sis měl všimnout, že ti tam chybí uvozovky v podmínce :)

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2014 21:05
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

nejde aj tak :D

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2014 21:10
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

uz je to v poho :D , stacilo nahodit najnovsiu verziu browseru :D
//

if(p.value=="klikjedna"){for(var u=0;u<document.forms["lol"].matej.length;u++){document.forms["lol"].mawuj[u].checked=true};}

nevie dakto preco mi to hadze checked a vzapeti hodi hodnotu na false? (resp odchekne :D)

Editováno 7.5.2014 22:33
 
Nahoru Odpovědět 7.5.2014 22:33
Avatar
Matej
Člen
Avatar
Matej:

Vyriese :D

 
Nahoru Odpovědět 7.5.2014 23:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.