Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

Ahoj, potřebuju poradit mám soubor analyse_string.php a po kliknuti na obrazek nebo odkaz bych potreboval bez nacteni stranky nacist do divu na stránce ze které se odesílá obsah co se vypíše v analyse_string.php.

Mám funkci, která po odeslání formuláře dělá víše zmíněnou věc, ale i po důkladném hledání a pokusech se naučit JS/jquery jsem nedospěl k závěru tady je funkce, která odesílá obsah formulářového pole a vypisuje obsah do divu s id worksheet

$(document).ready(function(){
            $("#expression").submit( function () {
              $.get(
               'analyse_string.php',
                $(this).serialize(),
                function(data){
                  $("#worksheet").html(data)
                }
              );
              return false;
            });
});
 
Odpovědět 4.11.2012 0:02
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:

Nezpracováváš ten formulář na serveru jako POST? :) To by pak stačilo, kdybys změnil $.get na $.post

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 0:19
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

nene je to GET na strance index.php mam obrazek a na ten kdyz kliknu tak chci zustat na index.php a vypsat do div worksheet (take na strance index.php) obsah analyse_string.php

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 8:33
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:

Podívej se, co ti vrací $(this).serialize() a co máš v proměnné data. V kódu, co jsi sem dal, žádná chyba není.

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:45
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

no já jsem to psal že tahle funkce dělá to co potřebuju ale já potřebuju funkci která bude dělat stejnou věc ale ne z formuláře ale třeba z proměné v JS
ale děkuju za rady :)

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 9:50
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:

Tak místo $(this).serialize() pošli jiná data. Stačí, abys je předal v URL nebo je dej do objektu: { "klic": "hodnota" } To v podstatě dělá funkce serialize s hodnotami formuláře.

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 10:16
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

takže to slovo this zaměním za analyse_strin­g.php?str=PRO­MENACOODESILAM

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 10:23
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:

Ne. V tom druhém parametru posíláš data. { str: 'hodnota' } ti pro GET pošle request na analyse_strin­g.php?str=hod­nota Můžeš to tedy zapsat rovnou do URL:

$.get('analyse_string.php?str=' + promenna, function(data) {
   $('#worksheet').html(data)
})
 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 11:31
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

Děkuju moc :) já se snažim ten JS pochopit ale nějak to poád nejde :D

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 13:12
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na jan.vencl
Drahomír Hanák:

Zkus si přečíst tutoriál o JavaScrptu http://www.itnetwork.cz/…ky-tutorialy Není tam moc článků a základní práci s jQuery z toho pochopíš snadno.

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 13:19
Avatar
jan.vencl
Redaktor
Avatar
jan.vencl:

už studuju, poctivě, děkuju Drahomír Hanákovi za ochotnou pomoc :)

 
Nahoru Odpovědět 4.11.2012 18:15
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.