Diskuze: Jquery "Zobrazit více příspěvků"

JavaScript JavaScript Jquery "Zobrazit více příspěvků"

Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:

Ahoj,
mám takový zapeklitý problém, který mi nejde vyřešit.
Vygeneruju X příspěvků, chci aby se zobrazilo jich šest, poté co uživatel klikne na "Zobrazit více" se jich zobrazí k těm šesti dalších šest, tak si představuji že by to mohlo fungovat. Mohl by mi s tím někdo poradit/pomoc ? Díky

 
Odpovědět 8.9.2013 10:33
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Sadd
David Čápka:

A příspěvky generuješ jak?

Nahoru Odpovědět  +1 8.9.2013 10:37
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na Sadd
Michael Olšavský:

To se tahá z databáze přes PHP? Pak by to bylo nejlepší udělat přes SQL LIMIT. Pokud to opravdu chceš pomocí JS, nastav skrytým prvkům visibility - hidden a position - absolute.

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:38
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Sadd
matesax:

Na co jQuery? Na serveru si připrav k tomu určenou metodu v PHP - tu volej z AJAXu přes QueryString...

 
Nahoru Odpovědět  -1 8.9.2013 10:42
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

A ten AJAX uděláme přes jQuery abychom nemuseli ifovat explorer, že. :)

Nahoru Odpovědět  +1 8.9.2013 10:43
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
matesax:

Fuj. Elementy skrývat a pak odkrývat - to je k čemu? Buffer se nedělá jen pro zobrazení, ale vůbec pro to, aby jsi nestahoval X řádků, ale jen omezený počet... Naopak ve zobrazení už je to více méně jedno...

 
Nahoru Odpovědět  -1 8.9.2013 10:43
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Nepoužívám jQuery - nepoužívám ani if... :)

Používám ternární operátor pro ActiveXObject atd...

 
Nahoru Odpovědět  -1 8.9.2013 10:44
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Pokud jich tma má pár, tak v tom nevidím problém, dělá se to běžně a může to být naopak rychlejší než AJAX.

Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Ano, děkujeme za moudro. Protože takovéhle blbosti programátoři řešit nechtějí, tak používají jQuery.

Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:45
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Nebudu stahovat všechno, abych použíl jen 3 řádky. To raději vymyslím ty 3 řádky...

 
Nahoru Odpovědět  -1 8.9.2013 10:47
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Vůbec netušíš, jQuery se nastahuje, browser ji má v Cache.

Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:

Hm a někdo kdo by mi s tím heplnul/poradil ?
Ano generuji je ve wordpressu Loopem(cyklem).
Ajaxu se chci vyhnout. Díky

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:48
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Sadd
David Čápka:

Záleží kolik těch položek máš. Pokud ne moc, tak si to vygeneruj tak, že polovinu položek dáš do nějakého divu a tomu dáš display: none. V JS si potom selektneš ten div a zavoláš na něm show(). Pokud jich máš víc, chtělo by to ten AJAX.

Nahoru Odpovědět  +2 8.9.2013 10:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:

Předpokládák maximálně 20, přičemž to budou příspěvky velmi krátké.
A lze udělat to selektování po šesti položkách ?

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:51
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
matesax:

Pěkné - rozšiřovat tuto prasárnu. Už jen proto, že to nebude fungovat všude (na vlastní kůži jsem to poznal) a navíc proto, že pak nemá smysl něco skrývat, bych se na to vykašlal. Pokud je dat málo, proč je nezobrazit najednou... Pokud je jich více, je to na buffer...

 
Nahoru Odpovědět  -2 8.9.2013 10:56
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:

Hm.. takže tvoje rada ?

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:59
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Sadd
David Čápka:

Dej si do divu položky od té šesté, očividně s tím budeš mít práci i tak. Jak se volá show máš tady ukázané včetně ukázky: http://api.jquery.com/show/

Nahoru Odpovědět 8.9.2013 10:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na matesax
David Čápka:

Všude to fungovat samozřejmě bude, nemám rád když někdo píše o něčem, čemu nerozumí, proto do tohoto vlákna už psát nebudeš.

Nahoru Odpovědět 8.9.2013 11:00
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:

Jen mi furt nedochází jak pak vyselektuju dalších 6 příspěvků, které zobrazím. Jinak děkuju moc

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 11:03
Avatar
g1ml1
Člen
Avatar
Odpovídá na Sadd
g1ml1:

Jestli to dobre chapu, tak uz je tam budes mit v tom skrytem divu a ten jen zviditelnis.

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 11:15
Avatar
Sadd
Člen
Avatar
Sadd:

No ano ale chtěl bych je vždy zviditelňovat po šesti příspěvcích.

 
Nahoru Odpovědět 8.9.2013 11:16
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.