Diskuze: jquery odchycení <a href="">

JavaScript JavaScript jquery odchycení <a href="">

Avatar
motorovapila
Člen
Avatar
motorovapila:

zdravím, potřebuji pomoct s odchycením dat z

<a onclick="filtrace()" href="1"></a>
<a onclick="filtrace()" href="2"></a>
<a onclick="filtrace()" href="3"></a>

<script>
function filtrace() {
var x = $("a").data("href");
alert(x);
}
</script>

prosím o pomoc jak odchytit u <a> href="", když kliknu na odkaz tak mě vyskoči alert s hodnotou ktera se nachazi v href předem děkuji za pomoc

 
Odpovědět 29.7.2014 9:23
Avatar
Odpovídá na motorovapila
Michal Žůrek (misaz):
a.onclick = function (e) {
    alert(e.target.href);
    e.preventDefault(); // pokud chceš i přesměrovat na href, tak to zakomentuj
}

http://jsfiddle.net/6tFsE/

Nahoru Odpovědět 29.7.2014 9:41
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
motorovapila
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
motorovapila:

Díky za reakci ja s těma datama nasledně potřeuji pracovat tu funkci co jsem zaslal je pouze čast tzn. v proměne x potřebuji mit tu hodnotu z href. Mohl by si prosim upravit ten muj kod? diky

 
Nahoru Odpovědět 29.7.2014 10:21
Avatar
Odpovídá na motorovapila
Michal Žůrek (misaz):

nemohl, toto je základ, to si musíš upravit sám. U mého kódu ti napoví že href je uloženo v e.target.href a dosadit to do x přece není problém.

var x = e.target.href;
Nahoru Odpovědět  ±0 29.7.2014 10:36
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
motorovapila
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
motorovapila:

možná si mě špatne,asi pochopil u tohoto přikladu

<script>
 function filtrace() {

 $("a").click(function(e) {
  var x = $(this).data("href);
  alert(x);
 });

 //ja tu proměnou x potřebuji zde a následně s ní pracovat
 var x;
 }
 </script>

dik za reakci ;)

Editováno 20.8.2014 12:51
 
Nahoru Odpovědět 20.8.2014 12:50
Avatar
Odpovídá na motorovapila
Michal Žůrek (misaz):

musíš si uvědmoit jak JavaScript funguje chceš něco, někde, kde to není. Tu proměnnou x inicializuješ a ž po stisknutím tlačítla, ale chceš ji používat ještě předtím. Proč si ji neinicializuješ po načtení stránky window.onload?

Nahoru Odpovědět 20.8.2014 12:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.