Avatar
kozak.martin
Člen
Avatar
kozak.martin:

Ahoj, potřeboval bych poradit, kde bych zde našel nějaký článek o scrollování - postupnému načítání dat na stránku. Díky

 
Odpovědět 10.6.2015 16:48
Avatar
Samuel Illo
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kozak.martin
Samuel Illo :

https://www.google.sk/search?… je tam veľa dobrých návodov ako na to, vyber si, ktorý sa ti bude zdať najlepší :)

Nahoru Odpovědět 10.6.2015 16:50
www.samuelillo.com; lamka02sk(zavináč)samuelillo.com, www.point.samuelillo.com, www.csgorig.eu
Avatar
kozak.martin
Člen
Avatar
kozak.martin:

A nevíš náhodou kde mám problém? Nějak to nemůžu rozchodit. :)

<html>
<head>
<script src="js/jquery.jscroll.min.js"></script>
<script src="js/jquery.jscroll.js"></script>
<script>
$('.jscroll').jscroll({
    loadingHtml: '<img src="loading.gif" alt="Loading" /> Loading...',
    padding: 20,
         autoTrigger: false,
    nextSelector: 'a.jscroll-next:last',
    contentSelector: 'li'
});
</script>
</head>
<body>
  <h2 id="examples">Example 1</h2>

        <div class="scroll" data-ui="jscroll-default">
                        <li>TEXT</li>

                        <div class="next"><a href="example-page2.php">next</a></div>
        </div>
</body>
</html>
 
Nahoru Odpovědět 12.6.2015 22:17
Avatar
Ondřej Langr (andysekcze):

nejsem teda nějak moc na JS ale co to takhle dát do externího souboru?

Nahoru Odpovědět  -2 12.6.2015 22:19
I have a charger. I have Note 7. Umh I haven't Note7.
Avatar
kozak.martin
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Langr (andysekcze)
kozak.martin:

Však JS (zde mám uložené soubory jscroll) je externí soubor a taky ho tak načítám...

 
Nahoru Odpovědět 12.6.2015 22:31
Avatar
Ondřej Langr (andysekcze):

já myslel ten třetí ... zkus to narvat do body...

Nahoru Odpovědět  -1 12.6.2015 22:34
I have a charger. I have Note 7. Umh I haven't Note7.
Avatar
JMS
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Langr (andysekcze)
JMS:

Proč do body??? :-) Spíš bych viděl problém v tom, že máš špatný selector. Místo

$('.jscroll').jscroll()

zkus

$('.scroll').jscroll()

, když máš div s takovou třídou :-)

Editováno 12.6.2015 22:40
 
Nahoru Odpovědět 12.6.2015 22:40
Avatar
Ondřej Langr (andysekcze):

jo sorry... někdy mě opravdu napadají bláznivé nápady :D

Nahoru Odpovědět  -1 12.6.2015 22:41
I have a charger. I have Note 7. Umh I haven't Note7.
Avatar
kozak.martin
Člen
Avatar
Odpovídá na Ondřej Langr (andysekcze)
kozak.martin:

Tak ani tak to nic neděla, tak fakt nevím

 
Nahoru Odpovědět 12.6.2015 22:41
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na kozak.martin
Fredep:

Nezapomněl jsi tam náhodnou vložit JQuery? Pluginy ti nepojedou, když ho tam nemáš ;)

Nahoru Odpovědět  +1 13.6.2015 10:17
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
kozak.martin
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
kozak.martin:

Moje chyba, už jsem tam jquery nahrál, ale i tak se nic neděje.

<script language="javascript" type="text/javascript" src="js/jquery-1.11.3.min.js"></script>

Vážně tu nemá nikdo zkušenosti s jSCroll?

 
Nahoru Odpovědět 13.6.2015 13:58
Avatar
Odpovídá na kozak.martin
Matyáš Procházka:

Problém je v tom, že ten script musíš načíst až potom, co se načtou ty elementy ve stránce, jelikož jinak přiřazuješ tu funkci "jscroll" něčemu, co ještě neexistuje. Zkus tedy jednu z těchto možností:

<html>
<head>
<script src="js/jquery.jscroll.min.js"></script>
<script src="js/jquery.jscroll.js"></script>
</head>
<body>
  <h2 id="examples">Example 1</h2>

        <div class="scroll" data-ui="jscroll-default">
                        <li>TEXT</li>

                        <div class="next"><a href="example-page2.php">next</a></div>
        </div>
        <script>
        $('.jscroll').jscroll({
            loadingHtml: '<img src="loading.gif" alt="Loading" /> Loading...',
            padding: 20,
                 autoTrigger: false,
            nextSelector: 'a.jscroll-next:last',
            contentSelector: 'li'
        });
        </script>
</body>
</html>

Nebo pokud máš tedy načtené jQuery takto:

<script>
$(document).ready(function () {
        $('.jscroll').jscroll({
            loadingHtml: '<img src="loading.gif" alt="Loading" /> Loading...',
            padding: 20,
                 autoTrigger: false,
            nextSelector: 'a.jscroll-next:last',
            contentSelector: 'li'
        });
});
</script>
 
Nahoru Odpovědět 7.7.2015 22:29
Avatar
bazywalker
Člen
Avatar
bazywalker:

Zkusil bych to takto.

<html>
<head>
<script language="javascript" type="text/javascript" src="js/jquery-1.11.3.min.js"></script>
<script src="js/jquery.jscroll.min.js"></script>
<script src="js/jquery.jscroll.js"></script>
<script>
$(document).ready(function () {
        $('.scroll').jscroll({
            loadingHtml: '<img src="loading.gif" alt="Loading" /> Loading...',
            padding: 20,
                 autoTrigger: false,
            nextSelector: 'a.jscroll-next:last',
            contentSelector: 'li'
        });
});
</script>
</head>
<body>
  <h2 id="examples">Example 1</h2>

        <div class="scroll" data-ui="jscroll-default">
                        <li>TEXT</li>

                        <div class="next"><a href="example-page2.php">next</a></div>
        </div>
</body>
</html>
Editováno 8.7.2015 9:27
 
Nahoru Odpovědět 8.7.2015 9:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.