Avatar
margonyerik
Člen
Avatar
margonyerik:

Ahoj, rozhodl jsem se udělat takovou stránku kde se zobrazují ve slideshow fotky a na pozdaí stránky hraje hudba. Problém je takovej, že se mi přehraje jen jedna náhodně vybraná písnička a druhá už ne. Nevíte někdo prosím, co s tím? (písničky načítám v html a přes js je náhodně přehrávám)

// JavaScript Document
var prehravani = false     //jestli se zvuk přehrává nebo ne

function hraj(){
  switch(prehravani) {
    case false :
        var cislo = nahodneCislo(1,2);
        switch(cislo){
                case 1:
                        hudba.play();
                break;
                case 2:
                        hudba2.play();
                break;
                }
      document.getElementById("prehrat");
      prehravani=true;
      break;
        //pokud nehraje, spustíme hudbu, změníme ikonku a přepneme proměnnou na přehrávání
    case true :
      hudba.pause();
      document.getElementById("prehrat");
      prehravani=false;
      break;
        //pokud hraje, zastavíme hudbu, změníme ikonku a přepneme proměnnou na pozastaveno
  }
}
 
Odpovědět 5.12.2013 19:01
Avatar
Zdeněk Pavlátka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na margonyerik
Zdeněk Pavlátka:
switch(prehravani) {
     case false :
        //...
        switch(cislo){
                case 1:
                        //...
                case 2:
                        //...
                }
       //...
     case true :
       //...
   }

Hrůza. Co takhle místo switch(bool) použít podmínku?

Nahoru Odpovědět 5.12.2013 19:19
Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi programátor.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na margonyerik
Petr Nymsa:

Tedy switch ve switchi vidím prvně :) Asi bych si načetl všechny písničky do pole a pak akorát náhodně vybral index a pustil. Ta co je právě puštěná si uložíš extra, aby jsi při příštím generování mohl snadno vygenerovat jinou.

Nahoru Odpovědět  +1 5.12.2013 19:23
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
margonyerik
Člen
Avatar
margonyerik:

Rady jsou super :) jsem rád že se tu najdou lidi kteří poradí..ale prostě js absolutně nerozumím a to co jsem vykouzlil je jen zkopírované z netu :)takže načítání písniček do pole…. promiň :D

 
Nahoru Odpovědět 5.12.2013 19:32
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na margonyerik
Petr Nymsa:

Projeď si zdejší tutoriály, mrkni na jQuery a naučíš se to :) Psát to za tebe nebudu

Nahoru Odpovědět  ±0 5.12.2013 19:34
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Tato diskuze byla označena moderátorem jako nekonstruktivní a myslíme si, že nemá pro veřejnost příliš vysokou hodnotu. Členy můžete samozřejmě stále oslovit soukromě a to formou zpráv nebo chatu.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.