Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Ahojte, chci se zeptat jak jsou na tom roboti a JS ?
Na webu se mi už objevil spam od robotů a napadlo mě, že bych si mohl udělat submit formu v javascriptu, tak se chci zeptat, jestli to roboti neprokouknou :P

 
Odpovědět 1.7.2013 18:26
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Neaktivní uživatel:

myslim si ze se nic nezmeni
roboti koukaji po zdrojovem kodu, ted jde o to jak moc
se na nich pracovalo
ale myslim si ze by bylo lepsi (jestli umis)Flash
protoze se jedna o uzavreny program ktery neco dela
a nelze Flash cist jako HTML ci CSS ale jen screenovou formou

Nahoru Odpovědět 1.7.2013 18:59
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Daniel Vítek:

Myslíš si, že když dám
<article class="tlacitko-submit" onClick="Submit­Form()">Přidat příspěvek</article> tak na to roboti přijdou ? (viz. můj web)

 
Nahoru Odpovědět 1.7.2013 19:04
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Daniel Vítek:

OK, výjímečně jsi měl pravdu :`... Roboti přišli na návštěvu :D
...já jdu mazat :@

 
Nahoru Odpovědět 2.7.2013 8:30
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Michal Žůrek (misaz):

Flash je ale zároveň i technologie mrtvá.

Nahoru Odpovědět  +1 2.7.2013 8:32
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Michal Žůrek (misaz):

na roboty musíš vymyslet pasti, třeba nějaká kontrolní otázka.

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 8:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Nebo naopak skryté pole, které roboti rádi vyplňují :)

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 9:21
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:

Jak to ten robot mohl poslat ?
To má vlastní tlačítko submit nebo co ? o_O

 
Nahoru Odpovědět 2.7.2013 9:30
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Koukám, že u smajlíků místo atributu alt používáš atribut title. Ten má trochu jiný význam.

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 9:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Roboti mají všechno :)

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 9:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:

Vím, ALT je text, který se zobrazí, pokud nebude obrázek nalezen. Title je text, který se zobrazí po najetí myší...
Ten alt bych měl doplnit..
Dík za info ;)

 
Nahoru Odpovědět 2.7.2013 10:00
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Kdysi jsem někde viděl javascript, který na straně klienta prošel text na stránce a textové smajlíky nahrazoval odkazy na obrázky. Dost to snížilo zátěž serveru a zjednodušilo aplikaci.

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 10:20
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Kdyby to ukládali už nahrazené, tak by se ušetřila i zátěž klienta :)

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 10:34
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Jasně, ale to už jsou denormalizovaná data. A jak už vím, triggery nemáš rád :)

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 10:40
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Uložím to do 2 sloupců, když to budu potřebovat editovat, použiji normalizovanou verzi, pro výpis použiji denormalizovanou. Triggery už budu muset používat, uvidíme, jak se s nimi skamarádím :)

Editováno 2.7.2013 10:44
Nahoru Odpovědět  +2 2.7.2013 10:44
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

A teď vážně: Naopak to může zátěž klienta snížit. Všechny emotikony dáš do jednoho většího obrázku, který nalinkuješ do CSS a přidělíš ID. Místo textových emotikonů naházíš příslušné spany, což je rychlá operace.

Emotikony je také možné naházet přímo do souboru CSS, takže je ani nemusíš tahat zvlášť. Jen se to CSS trochu zvětší. Smajlíci však zaberou velmi málo místa.

Navíc můžeš klientovi umožnit, aby si tuhle skvělou vychytávku vypnul v nastavení, na serveru přitom nemusíš měnit vůbec nic.

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 10:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Neaktivní uživatel:

Flash je mrtvy?
co treba takovy ty:
1001 her
super hry
friv
raketka ci webgames?

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 17:22
Neaktivní uživatelský účet
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Jenkings:

Dnes se daleko víc vyplatí dělat tyhle věci v Javascriptu...

Jenže tam jde o to že je přístupný zdroják a to z pochopitelných důvodů dost lidem nevyhovuje.

Flash je ale opravdu mrtvý, a to i pro Adobe

Nahoru Odpovědět  +1 2.7.2013 17:25
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Neaktivní uživatel
Kit:

Flash se přestal vyvíjet pro mobilní platformy. To ho za pár let zahubí.

Nahoru Odpovědět  +1 2.7.2013 17:27
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 21 zpráv z 21.