Avatar
Mario Brunmayr:

Ahoj, mám script (níže) kde mám možnost omezit počet desetiných míst pomocí toFixed ale funguje mi to do hodnoty jen 20. Je nějaká možnost udělat to tak aby tam omezení do 20 nebylo ?

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<div class="form-group">
<p>zadejte čísla které chcete vyhledat v eulerově čísle</p>
<input type="text" id="cislo1" />
<input type="text" id="cislo2" />
<button onclick="eulerovocislo()">zapnutí scriptu</button>
<p id="demo"></p>
</div>

<script>
function eulerovocislo() {
var vysledek = [];
var ee = "2.7182818284590452353602874713526624977572470936999595749669676277240766303535477594571382178525166427427466391932003059921817413596629043572900334295260595630738132328627943490763233829880753195251019011573834187930702154089149934884167509244761460668082264800168477411853742345442437107539077744992069551702761838606261331384583000752044933826560297606737113200709328709127443747047230696977209310141692836819025515108657463772111252389784425056953696770785449969967946864454905987931636889230098793127736178215424999229576351482208269895193668033182528869398496465105820939239829488793320362509443117301238197068416140397019837679320683282376464804295311802328782509819455815301756717361332069811250996181881593041690351598888519345807273866738589422879228499892086805825749279610484198444363463244968487560233624827041978623209002160990235304369941849146314093431738143640546253152096183690888707016768396424378140592714563549061303107208510383750510115";
x = document.getElementById("cislo2").value;
var e = Number(ee);
var e = e.toFixed(x);
var element, text;
element = document.getElementById("cislo1").value;
var idx = e.indexOf(element);
while (idx != -1) {
  vysledek.push(idx);
  idx = e.indexOf(element, idx + 1);
      document.getElementById("demo").innerHTML = vysledek;
}
window.alert(vysledek);

}

</script>

</body>

</html>
 
Odpovědět 8. října 10:28
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
Taskkill:

https://developer.mozilla.org/…mber/toFixed

Ne s objektem Number.

Zkus použít nějakou knihovnu třetí strany na custom Number, jestli to tolik potřebuješ.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 8. října 10:57
Avatar
Mario Brunmayr:

Jako číslem s tím defacto nepotřebuji pracovat. teď jsem našel methodu str.slice ale tam se mi zas nedaří místo čísla vložit proměnou :(

 
Nahoru Odpovědět 8. října 11:14
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
Taskkill:

Ukaž kód, který ti nefunguje.

Metoda slice na stringu by měla fungovat bez větších obtíží.

Ps: odpovídej mi pomocí tlačítka odpovědět, abych dostal notif, žes napsal.

 
Nahoru Odpovědět 8. října 12:22
Avatar
Odpovídá na Taskkill
Mario Brunmayr:

vyřešeno :) . už mi to funguje, problém byl v nepozornosti ( dvě = za sebou).

 
Nahoru Odpovědět 8. října 13:32
Avatar
Odpovídá na Taskkill
Mario Brunmayr:

Prosimtě ještě mě napadlo je v JS nějaká metoda která ti zvírazní text který je schodný se zadaným textem ve formuláří ? něco ve smyslu zadám do formuláře 2 a to mi vygeneruje již nějaký předdefinovaný text/číslo třeba 2,7289 ale všechny čisla 2 by byli tučně ? Takže de facto vložení čehokoliv (u mě <b.> před text a </b.> za text).

Editováno 8. října 13:46
 
Nahoru Odpovědět 8. října 13:46
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
Taskkill:

Ne snadno. Musel bys například co znak to element. Pak bys lokalizovat každý element co obsahuje daný znak a styloval jak divej.

Jinak mě to nenapadá.

 
Nahoru Odpovědět 8. října 15:54
Avatar
Odpovídá na Taskkill
Mario Brunmayr:

to mě taky napadlo ale stylovat 1 000 znaků, no nějak mě přešla chuť to rači nechám v této podobě :D.

 
Nahoru Odpovědět 8. října 15:57
Avatar
Mario Brunmayr:

Co jsem se koukal na W3C tak jsem našel tento příklad

var x = document.getElementById("myH1").style.color;

Asi tam nelze dát nějaká podmínky only "zadané číslo ve formuláři" ?

 
Nahoru Odpovědět 8. října 16:06
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mario Brunmayr
Taskkill:

Ale tak jasně že to jde, hele:

Vezmeš všechny elementy s danou classou
Cyklem projdes jeden za druhým
Uvnitř ověříš jestli souhlasí obsah stringů
Pokud jo uděláš styl
Pokud ne dáš continue for cyklus

Nebo použiješ na pole filter() metodu

 
Nahoru Odpovědět 8. října 16:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.