Diskuze: Údržba webu - knihovny JQuery

JavaScript JavaScript Údržba webu - knihovny JQuery

Avatar
Pavel
Redaktor
Avatar
Pavel:

Ahoj,

chcel jsem se zeptat jaký máte postup při údžbě JQuery a jejich knihovny, které na ně navazují.

jaký máte postup, nebo existuje nějaká stránka která vám řekne, které knihovny sou již aktualizované pro danou verzi JQuery?

Jak často to děláte?

Pavel

 
Odpovědět 24.8.2015 10:57
Avatar
Odpovídá na Pavel
Michal Žůrek (misaz):

byť možná trochu extrémní, ale osvědčené je nepoužívat jQuery. :D Vždy když něco dělám s jQuery, tak to vyhodí chybu na řádku buď 1 nebo 2) v minifikovaném souboru a nikdo neví proč se to stalo. Pak když zaktualizuju na novou jQuery, tak to vyhodí pro změnu jinou chybu. Rozchodit tak nějaký plugin na localhostu je utrpení.

Nahoru Odpovědět 24.8.2015 11:05
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Pavel
David Čápka:

Raději si dělám vlastní pluginy, sice to zabere více času, ale pak se ti tohle nestane. jQuery UI raději vůbec nepoužívám, mění se až moc a nenabízí nic extra co by sis nemohl naspat za pár minut.

Nahoru Odpovědět 24.8.2015 11:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Pavel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Pavel:

No to je hodně extremní řešení :-D

Ale bohužel si lidé stránky dnes již bez různých pomůcek nedovedou přectavit... je to pro ně samozřejmnost a tak nic jiného nezbývá..

Pavel

 
Nahoru Odpovědět 24.8.2015 11:09
Avatar
Pavel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Pavel:

S UI máš pravdu.. Obávám se že už je trošku mimo mísu...

A celkově JQuery mi vyhovuje- dělá spoustu věcí automaticky za tebe a je vše je mnohem jednoduší, včetně a pro mě nejdůležitěji, rozné typy prohlížeču.

A nemáte někdo nějaký vychytaný postup, jak na to... Třeba jak sem již psal nějaký web který typy verzí hlídá za vás, nebo každou 2 verzi JQuery sami kotrolujete a případně u důležitých webu opravujete nebo podobně?

Pavel

 
Nahoru Odpovědět 24.8.2015 11:18
Avatar
Odpovídá na Pavel
Matyáš Procházka:

Já třeba používám jQuery a zatím jsem s ním nikdy žádný problém neměl. Další extérní pluginy a knihovny nepoužívám, vše si radši napíšu sám, aspoň vím co, co dělá. Ale samotný jQuery používám, že je lehčí na syntaxi a tak, ale na druhou stranu kvůli němu zapomínám, co se jak dělá v čistym JS :D

 
Nahoru Odpovědět 24.8.2015 12:24
Avatar
shaman
Člen
Avatar
Odpovídá na Pavel
shaman:

Myslim ze potrebujes nejaky balikovac js kniznic, najlepsie s kotnrolou dependencies a mozno s kontrolou co sa da ugradovat do co najvyssej verzie bez toho aby si pokazil nejaky iny plugin. Na toto sluzi bower. Najdes ho na http://bower.io. Funguje to tak ze si vytvoris novy projekt, do neho si potom popridavas kniznice a bower si vytvori takzvany konfiguracny subor bower.json. Pripadne si tento subor mozes spravit aj sam a potom pri instalacii bower nacita kniznice z tadeto. Vsetku kompatibilitu riesi bower.
Mozes si vytvorit aj vlastne kniznice a sharovat s inymi alebo includovat do svojich projektov. Bower toto stahuje do tvojho vendor adresara, ktory si tiez nastavis v subore bower.json.

Ked mas vsetky kniznice postahovane, mozes ich includnut v tvojom html. V pripade ze nechces inkludovat 15 css suborov a 15 js kniznic tak dalej odporucam zacat pouzivat compiler ktory ti skomipiluje less alebo sass subory, zminimalizuje a stlaci vsetko do jedneho css a jedneho js. Ja pouzivam Gulp, ktory je nadstavbou Gruntu. Odporucam, pozri si Grunt, requireJs alebo yeoman. Je toho viacej.

Nahoru Odpovědět 24.8.2015 13:49
try {...} catch (Exception ignored) { echo " ¯\_(ツ)_/¯ "; }
Avatar
Odpovídá na Pavel
Michal Žůrek (misaz):

ale vše co se dá napsat v jQuery se dá napsat i bez ní. A to celkem jednoduše.

Nahoru Odpovědět 24.8.2015 14:19
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.