Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Ahoj, při tvoření své aplikace jsem narazil na další problém .. :/

  1. Chci se zeptat. Jestliže chci kliknout na tlačítko které mi převede CANVAS na png a následně ho začne stahovat .. musím ukládat obrázek na server nebo to jde nějak udělat přes např
<a href="odkaz na dataUrl">

? :)

  1. Jestliže bych potřeboval změnit velikost canvasu .. dá se to udělat přes
$('#platno').width(200);

nebo to nebude fungovat jako u css ? :)

Děkuju, HoBi

Editováno 15.4.2013 23:32
Odpovědět 15.4.2013 23:31
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:

Rozměry canvasu nastavuj jako atributy, ne styly. Se styly si to neporadí.

$('#platno').attr('width', 200);

Jinak to stažení by mohl vyvolat dokaz ve tvaru data:Zakódovaný obrázek

<a href="data:dataUrl" target="_blank">stáhnout obrázek</a>
 
Nahoru Odpovědět  +1 16.4.2013 0:41
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:

oooo .. děkuju moc .. to jsem ani nevěděl že se dají nastavit atributy :)

týjo .. to jQuery mě začíná bavit :)
a s tím odkazem jsem to takto nějak myslel ... no .. zkusím se s tím poprat :)

Nahoru Odpovědět  +1 16.4.2013 7:43
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Drahomír Hanák
Honza Bittner:

Ahoj, tak až nyní jsem to vyzkoušel a funguje mi to ...

Avšak stáhne se mi soubor bez koncovky a bez názvu ... Dá se to nějak upravit ? :O ... koukám na google a hledám, ale když něco najdu tak dema a mají také tyto vady .. možná používám špatná klíčová slova .. nevím :)

Editováno 20.4.2013 23:52
Nahoru Odpovědět 20.4.2013 23:52
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):

Máš ten odkaz download, po kliku mu nastavíš:

var vysledek = "data"
tlacitkoUlozit.href = window.URL.createObjectURL(vysledek)
var jmenoSouboru = "obrazek.png";
tlacitkoUlozit.download = jmenoSouboru

Funguje pouze na chrome a firefoxu.
Do vysledek musíš dát ty data v base64.

Nahoru Odpovědět 21.4.2013 9:48
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Drahomír Hanák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Drahomír Hanák:

Nevím jestli to půjde u klienta. Na serveru určitě Poslal bych si to na server. Pak to můžeš nechat stáhnout a dělat si s tím další věci. Třeba si to uložit do nějaké databáze nebo tak

 
Nahoru Odpovědět 21.4.2013 9:49
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
Michal Žůrek (misaz):

druhou možností je neohrabaný flash

Nahoru Odpovědět 21.4.2013 9:49
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Honza Bittner:

Dobře, děkuji za nápady .. zkusím to :)

Kdyby vás ještě něco napadlo tak pište ;)

Nahoru Odpovědět 21.4.2013 10:04
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.