Diskuze: $_SERVER

PHP PHP $_SERVER American English version English version

Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
ondrasekno04:

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat jak si mám v php přes funkci $_SERVER nechat vypsat IPadresu, prohlížeč a OS popř. další věci, které by se mohli hodit do statistik.
Děkuji za odpověď.

 
Odpovědět 20.1.2015 13:50
Avatar
Numero
Redaktor
Avatar
Numero:

Ahoj dám ti sem jak to používám já tak snad ti trochu pomohu. Je to pro zjištění IP. Prohlížeč a OS jsem bohužel nezkoušel.

$_SERVER['REMOTE_ADDR']

A ještě k IP mám jednu radu co teda využívám já je to, že si definuji:

define("IP", $_SERVER['REMOTE_ADDR']);

Je to dobré, když pracuji s IP vícekrát, abych si to nemusel pořád psát znovu a znovu. Tak snad ti to pomohlo a není to nějaký hnus

Nahoru Odpovědět 20.1.2015 14:14
Co si člověk neudělá sám to nemá...
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na Numero
ondrasekno04:

Výše zmíněnou možnost také používám, akorát bez definice.

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 14:16
Avatar
Miroslav 'jimisek' Bahenský:

OS a Prohlížeč ti vypíše

$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 14:27
"Nevěř ostnatému drátu, byť se stokrát tvářil jako stonek růže" - K. Kryl
Avatar
Miroslav 'jimisek' Bahenský:

Případně se může podívat tady na to a do upravit si to dle potřeby.

http://php.net/…-browser.php#…

Nahoru Odpovědět  +1 20.1.2015 14:35
"Nevěř ostnatému drátu, byť se stokrát tvářil jako stonek růže" - K. Kryl
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
mkub:

$_SERVER je superglobalne pole, ku ktoremu sa da pristupovat ako k poli a obsahuje rozne informacie o serveri

 
Nahoru Odpovědět 20.1.2015 23:00
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na mkub
ondrasekno04:

To vim taky, akorát nevim jak pře něj zjistím prohlížeč a OS uživatele :-) .

 
Nahoru Odpovědět 21.1.2015 9:07
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
sahlepik:

Spusť na webovém serveru PHP skript, který obsahuje funkci phpinfo(); na konci toho dlouhého výpisu máš i obsahy jednotlivých prvků pole $_SERVER[""] a $_ENV[""]. Z tohoto výpisu lze vyčíst, jak zjistit různé hodnoty generované serverem.´, např.
prohlížeč: $_SERVER["HTTP_U­SER_AGENT"]
IP adresa: $_SERVER["REMO­TE_ADDR"]
OS: $_ENV["OS"]

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.1.2015 9:17
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
mkub:

poradim ti, ako zistis vsetky potrebne informacie o WWW serveri a ako zistis potrebne indexy...
staci do PHP skriptu (nazov napr.: test.php) iba toto:

<?php phpinfo();?>

a tam, kde mas pole $_SERVER[] v hranatych zatvorkach mas potrebne indexy pre to pole, staci ich odpisat...
a dalsia moznost je sa pozriet do manualu na strankach http://php.net

 
Nahoru Odpovědět 21.1.2015 12:44
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
sahlepik:

Pokud ti jde o statistiky, doporučuju použít výtečný nástroj Google Analytics. Z něj se dozvíš spoustu zajímavých údajů, mimo jiné podrobně o návštěvnosti webu, např. odkud uživatelé pocházejí, jaký používají prohlížeč, rozlišení displeje, jaké stráky si prohlížejí a jak se na ně dostali atd. Je toho spousta. Pokud se naučíš údaje správně interpretovat, moc ti to pomůže v další provozu a případně vývoji webu.

 
Nahoru Odpovědět 21.1.2015 20:30
Avatar
ondrasekno04
Člen
Avatar
Odpovídá na sahlepik
ondrasekno04:

Už jsem o něm taky přemýšlel :-).

 
Nahoru Odpovědět  +1 21.1.2015 20:36
Avatar
sahlepik
Člen
Avatar
Odpovídá na ondrasekno04
sahlepik:

Já ho používám pro každý web, který vytvořím a provozuju, výborná věc. A jak říká Béda trávníček: "A máš to zadarmo!" ;) Kdysi jsem si tvořil sám počítadla přístupu:

  1. zjistil jsem, že to nemá žádnou vypovídací hodnotu
  2. Když rozjíždíš web, vypadá divně věta "Vítejte, jste 2 návštěvníkem webu."
  3. Když srovnám Google analytics a ručně dělanou statistiku/po­čítadlo je to podobné jako závod papírové vlaštovky proti nadzvukové stíhačce :)
 
Nahoru Odpovědět  +1 21.1.2015 20:41
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.