Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
N-nojmi:

Zdravím, chtěl bych poradit.....
Ve formuláři je pole datum, ve kterém má uživatel zadat datum a to vrátí řetězec co uložím do databáze.
Přijde mi zbytečné dát tam pole "text" když bych ho pak musel ošetřovat atd..... přijde mi schůdnější rovnou vybrat datum.
Nějaké nápady?

Předem díky ;)

Odpovědět 23.9.2014 8:04
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:

"...přijde mi schůdnější rovnou vybrat datum."
Cos tím myslel rovnou vybrat datum? Odkud?

Nahoru Odpovědět 23.9.2014 8:51
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
N-nojmi:

klinutím na pole se zobrazí kalendář a vybere se datum.....

Nahoru Odpovědět 23.9.2014 9:27
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Štěpánek:

V ASP.NET je to jednoduché, tam je na to komponenta. V PHP jsou taky komponenty na datum?

Nahoru Odpovědět 23.9.2014 9:57
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Haňáček:

PHP nedělám a ani moc neznám, každopádně stačí zadat do googlu něco jako "PHP date picker".

Pokud jsem tvůj problém pochopil správně, tak by ti tohle (http://www.triconsole.com/…tepicker.php) mohlo pomoct (je to hned první odkaz co mi google vyhodil) ...

Nahoru Odpovědět  ±0 23.9.2014 10:14
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Haňáček
N-nojmi:

Myslíš, že jsem nehledal na googlu? :D
všechno tam je hezký, ale prostě v IE to nefunguje .... proto sem píšu....

Nahoru Odpovědět 23.9.2014 10:22
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
Michal Haňáček:

Nemyslím si nic. Píší sem uživatelé různého věku a různých zkušeností. Netuším co zkoušeli a co ne ...

Pokud sis po sobě alespoň jednou přečetl tvůj dotaz (myslím ten úvodní post) tak nemá ani hlavu, ani patu a jediné co se z něho nechá vytušit je to, že chceš pomoct s date pickerem. (když si pozorně přečteš co ti Michal Štěpánek psal, tak ti musí být jasné, že ani on z tvého dotazu úplně moudrej nebyl ...) O tom, že ti to nejde v IE ani písmenko a bůh ví co z tebe ještě vyleze dál.

Každopádně pomoct jsem se posnažil, já mám splněno, dušičká má pokoj a 5 minut mého života je nenávratně pryč :D ... jen by jsi se měl možná zamyslet nad tím, s čím potřebuješ pomoct a jak svoji žádost o radu zformulovat (případně za co mínuskovat ty kteří ti poradí na to co se skutečně ptáš :D) ...

Nahoru Odpovědět  +1 23.9.2014 12:34
Každé rozhodnutí a každý krok v životě nás někam posune. Bohužel jen některé nás posouvají dopředu.
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Haňáček
N-nojmi:

:)Děkuji za "pomoc". Jsi hotový světec. Jestliže, není otázce rozumět stačilo napsat "normálně" ;)

Nahoru Odpovědět  ±0 23.9.2014 12:59
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
IT Man:

HTML 5 umožňuje i jiné inputy než jsou "text". Zde dávám příklad:

<input type="date" />
<input type="datetime" />

Doufám, že jsem to pochopil správně. :)

Nahoru Odpovědět 23.9.2014 13:22
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
N-nojmi:

tohle by bylo super, ale musí se u toho ošetřovat?
Jakože je možné aby tam šlo zadat 33.12.2014 ? třeba..... ?

Nahoru Odpovědět 23.9.2014 15:28
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
IT Man:

Datetime je blbost, promiň, jsem se spletl. :D
U toho "date" nejde zadat číslo větší než 31. Pokud to tak uděláš, číslo se ti dá na 31. Je to dobře zařízené. To je ta výhoda HTML 5. :)

Nahoru Odpovědět  +1 23.9.2014 15:39
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Odpovídá na IT Man
Tonda Kozák:

Ani datetime není blbost. Funguje také, bohužel, jen v Opeře.
Ale ani ostatní bych kvůli nízké podpoře moc nedoporučoval používat. A když už ano, tak kontrola na straně serveru je nutná vždy.

 
Nahoru Odpovědět  +2 23.9.2014 16:42
Avatar
Findthee
Člen
Avatar
Findthee:

Co zapojit javascript(jquery)?
http://jqueryui.com/datepicker/

 
Nahoru Odpovědět 25.9.2014 1:25
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Odpovídá na Findthee
N-nojmi:

taky mě to napadlo, ale potřebuju kalendář co bude česky :(

Nahoru Odpovědět 25.9.2014 12:59
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na N-nojmi
IT Man:

Tak také záleží na co to budeš potřebovat. Pokud to budeš zadávat pouze ty a nikdo jiný, nemusíš nic ověřovat a stačí mít pouze

<input type="date" />

. Ale pokud to bude zadávat více lidí, tak jak říkal Tonda Kozák , radši to ověřuj, aby ti pak někdo nezadal rok 2000. :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 25.9.2014 15:17
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
N-nojmi
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 29.9.2014 14:42
Není hloupých lidí, jen lidí co málo používají google...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.