Avatar
Hammy350
Člen
Avatar
Hammy350:

Zdravím. Nevíte někdo, jestli je v PHP nějaká cesta k tomu, aby se každou minutu provedla nějaká akce, aniž by byl někdo na stránkách ? (Omlouvám se za dlouhý titulek, nevěděl jsem, jak to nazvat.)

EDIT: Zkoušel jsem to najít, ale nějak se mi nedařilo.

Editováno 25.10.2013 17:42
 
Odpovědět 25.10.2013 17:39
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Hammy350
Fredep:

Zkus Cron. Někdy ho máš u poskytovatele svých stránek, nebo můžeš využít webových služeb...

Nahoru Odpovědět  +1 25.10.2013 18:28
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Hammy350
Člen
Avatar
Hammy350:

Prozatím to mám na localhostu (Xampp), ale nevím jestli tam Cron je nebo ne...kdyžtak nemám tušení jak ho najít, na internetu nemůžu najít kde ho mám vzít... Poradí mi někdo ?

Editováno 25.10.2013 19:23
 
Nahoru Odpovědět 25.10.2013 19:22
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Hammy350
Fredep:

No, Xympp nemá zabudovaný cron, proto si ho můžeš stáhnout na svůj počítač http://www.visualcron.com/ (nezkoušel jsem to). Pokud budeš chtít uvést web na "internet" budeš muset asi použít nějakou placenou službu např.: http://www.webcron.org/ , nebo jak už jsem uváděl - použít možnost tvého webhostingu. :)

Nahoru Odpovědět  +1 25.10.2013 19:42
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Hammy350
Člen
Avatar
Hammy350:

Na hosting který používám jsem se koukal a je to tam. Teď jsem chtěl hlavně vědět jestli má Xampp zabudovaný Cron, takže díky ;)

 
Nahoru Odpovědět 25.10.2013 19:50
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Hammy350
Kit:

Cron je samostatná služba. Ve Windows není, ale měla by se dát nahradit stejnou službou, která spouští pravidelně každý den antiviráky. Už ani nevím, jak se jmenuje.

Nahoru Odpovědět 25.10.2013 20:09
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Hammy350
Člen
Avatar
Hammy350:

Ještě bych se chtěl zeptat, jak je možné, že v XGProyect (OGame klon) není potřeba žádný Cron na to, aby se přidávaly suroviny ? Má to co dělat s Mysql ? (Klidně pošlu zdroják)

 
Nahoru Odpovědět 27.10.2013 15:14
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Hammy350
Kit:

Když někdo umí integrovat podle času, nemusí cronovat :)

Nahoru Odpovědět 27.10.2013 15:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Cloudy
Člen
Avatar
Cloudy:

Cron je spíše taková věcička na něco jiného než třeba u her, třeba u OGame si to krásně může vypočítat čas kdy naposledy odešel a kdy přišel z toho vypočítat dny a z toho pak přidat ty suroviny.. Cron jsem nikdy nepoužíval a ani ho používat nebudu.. nepříjde mi k úžitku :)

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2013 19:51
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.