Avatar
oliver.olejnik:

Zdravím, chcem zobraziť posledných 10 pohybov na účte (z tabuliek príjmov a výdajov). Ako to urobiť tak, aby sa zobrazili od tých najnovších po najstaršie, resp. ako napísať nižšiu podmienku funkčne? Tu je kus kódu, no tá podmienka nefunguje správne.. Dokázali by ste mi ju upraviť? Vďaka!

$objekt_vysledkov = mysqli_query($db_spojenie, "SELECT * FROM prijmy WHERE id_uzivatela_prijmy = '$id' ORDER BY datum_prijmu DESC LIMIT 10");
                if (!$objekt_vysledkov) die ('Chyba v príkaze SQL: ' . mysqli_error($db_spojenie));

    $objekt_vysledkov2 = mysqli_query($db_spojenie, "SELECT * FROM vydaje WHERE id_uzivatela_vydaje = '$id' ORDER BY datum_vydaja DESC LIMIT 10");
                if (!$objekt_vysledkov2) die ('Chyba v príkaze SQL: ' . mysqli_error($db_spojenie));

     while (($riadok = mysqli_fetch_array($objekt_vysledkov)) && ($riadok2 = mysqli_fetch_array($objekt_vysledkov2))){

       if($riadok['datum_prijmu'] > $riadok2['datum_vydaja']){
          echo $riadok['suma_prijmu'] . $riadok['datum_prijmu'] . $riadok['kategoria_prijmu'] . $riadok['popis_prijmu'];
       }

       else {
          echo $riadok2['suma_vydaja'] . $riadok2['datum_vydaja'] . $riadok2['kategoria_vydaja'] . $riadok2['popis_vydaja'];
       }

     }
 
Odpovědět 29. října 9:48
Avatar
CZkiniCZ
Člen
Avatar
CZkiniCZ:

Nebylo by lepší použít JOIN? Například tady máš příklad podobný tomu čím se zabýváš. http://www.w3schools.com/…sql_join.asp

Editováno 29. října 11:53
Nahoru Odpovědět 29. října 11:53
Age of the geek.
Avatar
oliver.olejnik:

Neviem, na w3schools som to nepochopil, a preto som prišiel sem. Vedel by si mi to upraviť do funkčnej podoby? Naozaj si s tým neviem rady, skúšal som snáď všetko..

 
Nahoru Odpovědět 29. října 12:29
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na oliver.olejnik
Jiří Gracík:

Možná je to trochu chyba návrhu, jednodušší život bys měl s jednou tabulkou transakcí pro kladné příjmy a záporné výdaje. Každopádně teď se to dá řešit tak, že vyselektíš příjmy a výdaje, přejmenuješ jim sloupečky kategorie_prijmu a katerogorie_vydaje na kategorie (a všechny ostatní co potřebuješ), spojíš tyhle dva selecty unionem a pak to celý seřadíš a aplikuješ limit.

Editováno 29. října 14:02
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 29. října 14:01
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
oliver.olejnik:

už som to spravil cez union, diky moc :)

 
Nahoru Odpovědět 29. října 14:41
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.