Avatar
-22mirko22-
Člen
Avatar
-22mirko22-:

Ahojte, potreboval by som pomôcť. Dal som sa vytvoriť socialnu sieť, a už som skoro pri konci. Lenže som zabudol na jeden dosť podstatný problém: neviem ako automaticky refrešnuť stránku po príchode novej správy. Správy sa ukladajú do zvlášt XML suboru ktorý je uložený u jedneho z dvoch priatelov ktorý si píšu. Vopred ďakujem za pomoc.

 
Odpovědět 2. ledna 12:38
Avatar
Odpovídá na -22mirko22-
Jan Poláček (johny881):

Tenhle problém ti samotné PHP asi nevyřeší, vidím to na AJAX request např přes jquery, kde se řeší velmi jednoduše, takto nemusíš aktualizovat celou stránku, ale jen připojit nový příspěvek ke konci chatu.

Nahoru Odpovědět  +1 2. ledna 15:34
Instrukce na adrese 0x77104f29 odkazovala na adresu paměti 0x00000014. S pamětí nelze provést operaci: written.
Avatar
-22mirko22-
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 2. ledna 16:41
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na -22mirko22-
Taskkill:

A pokud si s AJAXem nevis rady, tady na siti mame alespon do zakladu par clanku. Neni to jeste kompletni, ale na uvod do tematiky to muze byt dost.

 
Nahoru Odpovědět  +2 2. ledna 16:42
Avatar
Patrik Smělý (SogoCZE)
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na -22mirko22-
Patrik Smělý (SogoCZE):

Ahoj, ajax není řešení ... Ajax se používá výhradně pro posílání dat na server a né k obnovování stránky, k takovým věcem se používají websockety (php->nodejs->uzivatel) dokonce zde máme přímo návod, i zdejší chat využívá websockety. http://www.itnetwork.cz/php/websocket

Nahoru Odpovědět  +4 5. ledna 23:29
PHP můj oblíbený jazyk......
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Patrik Smělý (SogoCZE)
Taskkill:

Ale websockety nejsou jedine reseni, stejne jako nejde rict, ze AJAX neni reseni a ze se pouziva vyhradne (ctu jako pouze) k tomu cos napsal...AJAXem si klidne tahej obrazky, XML soubory, kdovico jeste ... AJAXem se data i stahuji ze serveru - metoda GET ... v zasade s tebou souhlasim, ze websockety jsou vyborna volba, ale nepodcenoval bych tolik schopnosti AJAXu ... muze nabidnout mnohem vic, nez jsi spomenul a je jednoduche ho implementovat

 
Nahoru Odpovědět  +1 6. ledna 10:16
Avatar
-22mirko22-
Člen
Avatar
-22mirko22-:

ja som to nakoniec vyriešil takto:

<script type="text/javascript">
      setInterval(function(){
            $("#spo'.$i.'").load("home.php #spo'.$i.'");
      }, 2000);
</script>

len sa bojím či to nebude moc zaťažovať server.

 
Nahoru Odpovědět 6. ledna 11:56
Avatar
Taskkill
Redaktor
Avatar
Odpovídá na -22mirko22-
Taskkill:

jednou za 2000 ms to neni nic narocneho, spis si pro pozdejsi praci uloz ten interval do promenne, exportni ji do globalniho prostoru (nemaspace) muzes to treba prihodit oknu...to by tolik nevadilo a pokud se neco pokazi (klient se odpoji od netu) tak das clearInterval(pro­menna) ... pac kdyz ti to kiksne tak se to bude furt volat..pak (kdyz se znova pripoji) to muzes zase obnovit, a nebo pockat az ten nekdo refreshne stranku a ona se nacte a samo se to spusti znova ..

 
Nahoru Odpovědět  +4 6. ledna 12:28
Avatar
-22mirko22-
Člen
Avatar
Odpovídá na Taskkill
-22mirko22-:

To ma nenapadlo :) Idem to hneď spraviť. Ďakujem :)

 
Nahoru Odpovědět 6. ledna 13:55
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.