Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):

Ahoj,

máme do školy úkol, že máme vytvořit (mimo jiné) tabulku s firmou, která bude mít logo. Profesor nám říkal, ať do sloupce dáváme cestu k obrázku, ale to se mi moc nehodí. Napadlo mě obrázky konvertovat do base64 a to vložit do databáze.

Chtěl bych se zeptat, je nějaká nevýhoda tohoto řešení? V databázi to sice bude více znaků, na druhou stranu se obrázek (snad) vykreslí nezávisle na tom, v jaké složce které soubory mám.

Díky moc

 
Odpovědět 6.10.2013 16:18
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Kit:

Do blobu ten obrázek ani konvertovat nemusíš, ale ten Base64 se ti bude hezky hodit inline do té tabulky.

Jenom netuším, jestli to pan profesor pochopí :)

Nahoru Odpovědět 6.10.2013 16:35
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Odpovídá na Kit
Martin Konečný (pavelco1998):

Myslel jsem to tak, že bych si jen podle obrázku nechal vytvořit Base64 kód a ten bych hodil do tabulky jako text. Na stránce bych ho pak vytáhl a vykreslil obrázek. :-)

 
Nahoru Odpovědět 6.10.2013 16:39
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Kit:

Však ano, vložíš ten obrázek inline do toho HTML a prohlížeč to jen vykreslí.

Nahoru Odpovědět  +1 6.10.2013 16:50
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.