Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Jenkings:

Zdravím.

Jedná se sice asi jen o kosmetický problém, ale přesto se tu zeptám zda to má nějaký smysl.

Jedná se o to že pokud mám například články a v nich BBkódy, je výhodnější to do DB ukládat s těmi BBkódy a překládat to při zobrazení, a nebo ukládat už přímo přeložené HTML a pak jen vypisovat ? Popř. jaké to má důvody,výhody atd ? ;)

Díky

Odpovědět 4.10.2014 12:40
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na Jenkings
MrPabloz:

Ono je to v podstatě jedno, ale dal bych to takhle. Do databáze do ukládej v BB kódu, už jen proto, že když se bráníš proti sql injekci, tak taky ukládáš tak jak je to napsané, a kontroluješ to, až to z databáze čteš, takže když to čteš, teprv pak to upravuješ tak, jak to pak se zobrazí, tím pádem to v tom cyklu můžeš provést vše, nemusíš mít na to více cyklů, a děláš to vše tedy na jednom místě :) To je jen můj názor, nevím jestli to tak je 100% z správně :)

Nahoru Odpovědět  +1 4.10.2014 13:05
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
Jenkings
Redaktor
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
Jenkings:

díky za názor ;) zatím to mám tak jak říkáš ;) ale zase mně napadlo , že když bych to všechno udělal už při ukládání, ušetřím výkon tím že se to provede jen jednou, a pak už se to jen čte. Na druhou stranu pokud dojde k změně interpretace bb kódů tak zase nezměním ty už napsané ;) proto mně zajímaly různé názory, jaké další výhody/nevýhody by ta dvě řešení mohla mít ;)

Nahoru Odpovědět 4.10.2014 13:09
Největší časovou náročnost má výpočet časové náročnosti..
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.