Avatar
oggymotslp
Člen
Avatar
oggymotslp:

Ahoj,

jsem začínající programátor přes PHP, HTML, CSS, JS a potřeboval bych poradit.

Dělám takovou hru kde se má na pozadí odpočítávat čas a třeba každou hodinu přičíst do databáze ke každému uživateli X peněz. Jenže nevím jak zřídit ten časovač na pozadí, aby tam nemusel být nikdo přítomný. A nebo by úplně stačilo, že to po té hodině vždy s přístupní tlačítko, které se po kliknutí zase na hodinu znepřístupní.

Děkuji předem všem co mi pomohou a snad to vyřeším :)

Odpovědět 2.4.2015 11:16
Proč to dělat jednoduše, když to jde i složitě :D
Avatar
Numero
Redaktor
Avatar
Numero:

Nebylo by lepší to vyřešit pomocí cronu?, který běží na straně serveru? Jednoduše by si řekl, že přepočty se dělají každou hodinu a odpočítávání by nebylo potřeba. Prostě by si to nastavil a pak by se o to staral server. Řeší se to takto na víc hrách / portálech.

Zdá se mi to jako lepší lehčí řešení, než tam vytvářet odpočítávání, ale jestli chceš tak tady je odkaz co by ti mohl pomoct:
http://jecas.cz/odpocitavani#…

Nahoru Odpovědět 2.4.2015 12:18
Co si člověk neudělá sám to nemá...
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na oggymotslp
Fredep:

Ahoj, moc jsem nepochopil poslední část tvého dotazu, ale je opravdu nutné přesně co hodinu někomu přičíst peníze? Nestačilo by, aby se při návštěvě stránky uživatelem spočítalo, jak dlouho zde nebyl a podle toho se mu ty peníze přičetly?
Vždyť když není online, tak je mu jedno, zda se mu peníze přičítají po hodině, nebo až, když se přihlásí...

Nahoru Odpovědět  +2 2.4.2015 12:32
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.