Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
borec.peta:

ahoj php mi hlásí chybu:

Parse error: parse error, expecting `'('' in /3w/borec.cz/p/petr-sicho/index.php on line 54

zdrojak:

<!DOCTYPE html>
<html lang='cs'>
  <head>
    <title>Lost in ages Online hra
    </title>
    <meta charset='utf-8'>
    <meta name='description' content=''>
    <meta name='keywords' content='Cestina'>
    <meta name='author' content='LoL'>
    <meta name='robots' content='all'>
    <link rel="shortcut icon" href="obrazky/ikona.ico" />
    <!-- <meta http-equiv='X-UA-Compatible' content='IE=edge'> -->
    <link href='/ikona.ico' rel='shortcut icon' type='image/png'>
  </head>
  <body>
<?php

  $heslo = '';
  $heslotajne = '';
  $zprava = '';
  $zpravneheslo = 'LoL';

  if $heslo = $heslotajne && $heslo = $zpravneheslo
  {
  $zprava = 'Hesla jsou zpravne';

  }
  else
  {
  $zprava = 'Hesla nejsou zpravne zadana';
  }

            if ($zprava)
                echo('<p>' . $zprava . '</p>');
  <p>
  echo 'VÍTEJTE';
  </p>
        <table>
          <tr>                          <td>"Heslo"</td>                        <td>
              <input name="heslotajne" type="password" /></td>




          </tr>

                    <tr>                        <td>"Heslo znovu"</td>                          <td>
              <input name="heslo" type="password" /></td>
          </tr>
          </table>

        <input type="submit" value="Odeslat" />
      </form>
      ?>


                <footer>
                 &copy; JA
                </footer>
  </body>
</html>

nevíte kde je chyba
dekuji

Editováno 14.11.2014 17:32
Odpovědět 14.11.2014 17:30
嘿伙计在看什么
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 14.11.2014 17:33
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
Nahoru Odpovědět 14.11.2014 17:34
嘿伙计在看什么
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
borec.peta:

oprava hazi to chybu:
**

Parse error: parse error, expecting `'('' in /3w/borec.cz/p/petr-sicho/index.php on line 43

**

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 17:42
嘿伙计在看什么
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na borec.peta
tomasmanhal:

Na řádku 43 nic nevidím, ale chyba Ti hlásí, že je někde problém s přebývajícím nebo chybějícím apostrofem...Cel­kově ten kód je hroznej humus a trochu pořádku by neškodilo. A mě to hlavně žádnou chybu nehází v XAMPPu.

A

Parse error: syntax error, unexpected '$heslo' (T_VARIABLE), expecting '(' in /data/www/19231­/tomasmanhal_cz/tes­t/index2.php on line 23

Editováno 14.11.2014 17:52
Nahoru Odpovědět  +1 14.11.2014 17:50
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
IT Man:

Jak můžeš mít v PHP bloku tabulku a ostatně vše bez echo? Není problém v tomhle? :)
Nebude tedy lepší uzavřít PHP blok dříve?

Editováno 14.11.2014 17:59
Nahoru Odpovědět  +1 14.11.2014 17:57
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na borec.peta
tomasmanhal:

Doporučuji tutoriály PHP zde na itnetwork. Evidentně v tom plaveš jako cihla ve vodě, bohužel.

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 17:59
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
Odpovídá na tomasmanhal
borec.peta:

aha, na te lince 23 mi chybeji u if zavorky, ale i snima mi to hazi error
Parse error: parse error, expecting `'('' in /3w/borec.cz/p/petr-sicho/index.php on line 23

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 18:01
嘿伙计在看什么
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
IT Man:

Promiň, blbě přečteno. :(

Editováno 14.11.2014 18:05
Nahoru Odpovědět 14.11.2014 18:04
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
borec.peta:

Jo děkuji tutoriali na php se mi nechteji cist, nechci se mu moc venovat.
vyresil jsem to takto:

<form name="formular" onsubmit="return false">
Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat" onclick="window­.location.href = 'priklady/' + document.formu­lar.heslo.value + '.html' ">
</form>

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 18:15
嘿伙计在看什么
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Matúš Petrofčík:

čo to je za podmienka? :D

if $heslo = $heslotajne && $heslo = $zpravneheslo

taktiež sa mi vidí, že potrebuješ poriadne naštudovať tutoriály :/

Nahoru Odpovědět  +2 14.11.2014 18:27
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
Matúš Petrofčík
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Matúš Petrofčík:

Jo děkuji tutoriali na php se mi nechteji cist, nechci se mu moc venovat.

háááh, to chceš fakt niečo kódiť bez toho aby si vedel ako?

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 18:30
obsah kocky = r^2 ... a preto vlak drnká
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
Odpovídá na Matúš Petrofčík
borec.peta:

no jen sem chtel abych mel na stranku pristup pod heslem php se nechci venovat

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 18:34
嘿伙计在看什么
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
BlugW:

Tak proč si to nepořešiš např. v tom čemu se chceš věnovat?
Nebo pomocí .htaccess?

Nahoru Odpovědět  +1 14.11.2014 18:41
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Fredep:

Podle mě by bylo mnohem vhodnější, kdyby jsi nás požádal, aby ti to někdo napsal, protože to co jsi napsal je otřesné jak po stránce PHP, tak i HTML (např. kde je otevření tagu form?)...

Nahoru Odpovědět 14.11.2014 20:03
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
Odpovídá na Fredep
borec.peta:

je to pouze vidatek z delsiho kodu, proto tam neco chyby

Nahoru Odpovědět  -2 14.11.2014 21:50
嘿伙计在看什么
Avatar
smiesek
Člen
Avatar
Odpovídá na borec.peta
smiesek:

je to docela škoda, nechtět nic číst, byla jsem trochu stejného názoru a odporu, ale po roce mohu říci, že mi hodně pomohla vize vytvořit něco vlastního a na tom si to vše zkoušet, třeba později se taky taková motivace najde.

 
Nahoru Odpovědět  +2 15.11.2014 5:58
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na borec.peta
mkub:
  1. ked nieco chces si spravit, tak najprv musis vediet co ako to spravit, od toho sluzia tie tutorialy
  2. ked sa ti nechce citat tutorialy, tak sa obrat na niekoho, kto sa v danom jazyku vyzna (ale budes musiet si prichystat pre neho odmenu)

a tvoje uvazovanie mi fakt pripada trosku mimo...

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2014 18:32
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Michal Šmahel (ceskyDJ):

No, když už chceš být programátorem, znalosti ti do hlavy "nepřiletí". Musíš si buďto říct někomu zkušenému nebo se učit například tady na Devbooku. Obě mají své výhody a nevýhody. Když tě to někdo bude učit, musíš mu platit nebo ho nějakým způsobem patřičně odměňovat, když se budeš učit tady, musíš číst a číst. Pokud tě nebaví číst, zkus si někoho sehnat, ale též si připrav zmíněné odměny.
//Edit: Ještě malý dodatek: Jestli se nechceš věnovat PHP, raději někoho popros, ať ti to naprogramuje a věnuj se svým jazykům... nebo to zkus přes jiný.

Editováno 21.11.2014 21:36
Nahoru Odpovědět 21.11.2014 21:33
Nejdůležitější je motivace, ovšem musí být doprovázena činy.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.