Diskuze: Cyklus FOR a hodnoty z pole

PHP PHP Cyklus FOR a hodnoty z pole American English version English version

Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Ahoj, potřeboval bych trochu poradit.
Mám pole a v něm hodnoty, které potřebuji upravit.
Hodím příklad:

$pole = array("cervena","bila","modra");

a upravovat

$barva1 = str_replace("cervena",'<span style="color: red; font-weight: bold;">cervena</span>',$PostText);

Jak udělat abych to nemusel vše vypisovat (polí mám víc a jsou větší) ?
Vím že to půjde nějak třeba přes FOR, ale nepřišel jsem na to jak..

 
Odpovědět 12.5.2013 17:43
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

str_replace pracuje i s poli pro vzorky a náhrady. Cyklus na to nepotřebuješ.

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 17:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 17:50
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Teď to nemám jak vyzkoušet, takže střílím od pasu:

<?php
$pole = array("cervena", "bila", "modra");
$nahrada = array(
   '<span style="color: red; font-weight: bold;">cervena</span>',
   '<span style="color: white; font-weight: bold;">bila</span>',
   '<span style="color: blue; font-weight: bold;">modra</span>');

$barva1 = str_replace($pole, $nahrada, $PostText);
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 17:57
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
Daniel Vítek:

no, ale musím vypisovat to $nahrada, já myslel něco jako... napíšu ukázku ale bude to blbost :D

$pole = array("cervena", "bila", "modra");

for($I = 0;$I < count($pole)+1;$I++)
{
str_replace($pole[$I], '<span style="color: red">' . $pole[$I] . '</span>', $PostText);
}
 
Nahoru Odpovědět 12.5.2013 18:01
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
Kit:

Takové cykly už na mě nezkoušej :)

Myslíš si, že jsem ty 3 řádky poctivě psal? Jestli chceš, tak si ty texty vygeneruj funkcí sprintf() ve funkci array_map()

Nahoru Odpovědět 12.5.2013 18:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.