Avatar
HAPPY DAY
Člen
Avatar
HAPPY DAY:

Ahoj
Právě jsem se rozhodl trochu snížit náklady na hosting. Chci využít toho, že jeden php soubor bude mít pár desítek kB a místo toho abych využil jen 20 mB
pro mysql, chci využít celý zbývající prostor freehostingu. našel jsem i způsob, jak zakrýt reklamy a pro zálohování vytvořím cyklus který bude každou hodinu stahovat databázi.

a mám problém. potřebuji vědět jak otevřít a pracovat se souborem excelu v php.

díky za všechny odpovědi, ahoj

Odpovědět 2.9.2012 17:51
Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí (AUTOR: já)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
Kit:

Použij raději SQLite.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 17:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
HAPPY DAY
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
HAPPY DAY:

No nevím. malinko jsem nakouk do wikipedie, ale moc mě to neoslovilo a přijde mi to spíš jako pro desktop aplikace.
myslím, že ten excel je jednoduší na používání a hlavně nezabírá hodně místa.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 18:11
Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí (AUTOR: já)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
Kit:

Databáze SQLite je zabudována do PHP, s multitaskingem nemá potíže. Jen ji nesmíš používat na sdíleném disku. V PHP funguje bezvadně, je rychlejší než MySQL.

Na té Wikipedii to asi bude špatně. Asi se na to podívám a opravím. Je tam snad nějaká konkrétní vlastnost, která tě odradila?

Naopak excelovskou databázi bych si netroufl v PHP otvírat a už vůbec ne zapisovat. Pochybuji, že je v něm vyřešen konkurenční zápis. Také rychlost bude hodně nízká, protože k tomu účelu vůbec nebyla navržena. Také by ten excelovský soubor zabral víc místa, než databázový soubor SQLite.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 18:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
HAPPY DAY
Člen
Avatar
HAPPY DAY:

no dobrá ale jak vyřeším zálohování

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 18:37
Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí (AUTOR: já)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
Kit:

Prosím? Je snad nějaký rozdíl mezi stažením souboru v Excelu nebo souboru SQLite? Kromě tohoto nedoporučeného způsobu je možné také použít doporučený způsob, tedy exportem, který můžeš použít i za plného provozu se stovkami současně pracujících uživatelů.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 18:42
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
Kit:

A jak bys zálohoval excelovskou databázi ve chvíli, kdy by na ní pracovali uživatelé? To snad ani nejde.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 18:44
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
HAPPY DAY
Člen
Avatar
HAPPY DAY:

možná si o mě budeš myslet, že jsem úplný cvok, ale prostě ten excel mi z nějakého důvodu přijde lepší. jistě je pomalejší méně bezpečný, ale přece.
dobrý programátor i z excelu dokáže udělat mysql či něco lepšího.
a popravdě nemám moc chuť se učit další databázi, abych zjistil, že mě to zradí. myslím, že ten excel je pro mě lepší proto, že potřebuji víc svobody.
třeba v mysql jdou přepsat data pouze, když přepíšu celý řádek a to nijak nezměním. v excelu se mi tohle prakticky nemůže stát, protože jediné na čem jsem závislý je, jak bude fungovat soubor. navíc nemusím nic nastavovat v hostingu ani nikde. hlavně je to i z mé vlastní zkušenosti.
prostě potřebuji mít naprostou kontrolu nad tím co dělám a být co nejméně závislý, protože když mě to jednou zklame, tak to může znamenat dost velké potíže a o to nestojím. takže prosím pokud znáš nějaký tutoriál na excel
databázi, byl bych moc rád, kdyby jsi mi ho doporučil.

to jest vše

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 19:03
Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí (AUTOR: já)
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
Kit:

SQLite umí o něco víc, než MySQL. Používá se podobným způsobem, jazyk je podobný. V PHP nejlépe přes třídu PDO.

V MySQL jde bez problémů přepsat i jednotlivá buňka, je to standardní zápis. Zřejmě s ním neumíš pracovat.

Pokud hledáš svobodu, zapomeň na Excel. Je to nesvobodný SW.

Vím, že se o to už pár lidí pokoušelo. Je to cesta do pekel. Vůbec ti to nedoporučím. Už proto, aby tě to nezklamalo.

Howhg.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 19:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:

Když už tak accesss ale excel?

 
Nahoru Odpovědět 2.9.2012 19:19
Avatar
Darkmagic
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Darkmagic:

už verze 07 má export pro web ne?

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 19:33
Nejhorší je, když myslíš, že víš
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
David Čápka:

Hosting není tak drahý a databáze tak velké, aby se ti vůbec vyplatilo toto řešit. DB v Excelu je hloupost.

Nahoru Odpovědět 2.9.2012 19:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
HAPPY DAY
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
HAPPY DAY:

já se nebráním placení hostingu, ale proč ho platit? mám lepší nápad.
prostě DB v html souboru s heslem, kam navíc můžu dát reklamu :)

Nahoru Odpovědět 3.9.2012 14:50
Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí (AUTOR: já)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na HAPPY DAY
David Čápka:

Asi se tomu bráníš, když vymýšlíš nesmysly, které se nikde jinde nepoužívají.

Nahoru Odpovědět 3.9.2012 14:58
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.