Diskuze: detekce prohlížeče

PHP PHP detekce prohlížeče American English version English version

Avatar
wimpy
Člen
Avatar
wimpy:

Ahoj. Mám přání něco vypsat, pokud prohlížeč bude IE. Zkouším to níže uvedenou podmínkou a samozřejmě mi to nefunguje:( A tak mi nezbývá než zase požádat o radu. Předem za ni děkuji.
if (StrPos($HTTP­_USER_AGENT, 'IE')) { echo('(yyyy-mm-dd)'); };

 
Odpovědět 11.10.2013 22:53
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:

tak už od pohledu mi tam nesedí ten poslední středník za }. nereaguje to, hází to chybu? popiš to to (ne)dělá...

Nahoru Odpovědět 11.10.2013 23:30
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
wimpy
Člen
Avatar
Odpovídá na Snorlax
wimpy:

Ty středníky už jsem tam dával z nouze. Nedělá to nic, nehází to žádnou chybu.

 
Nahoru Odpovědět 11.10.2013 23:42
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Snorlax:

možná si zjisti co obsahuje ten StrPos abys věděl s čím vůbec pracuješ.
a tady jsem našel můj zdroj kterym sem to řešil a funguje

<?php
echo "<meta charset='UTF-8'>Používaný prohlížeč: ";
if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'IE'))
{
echo "IE";
}
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Chrome'))
{
echo "Chrome/Opera";
}
elseif(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Firefox'))
{
echo "Firefox";
}
else
{
echo "neznámý";
}
?>

tehdy jsem neznal switch tak sorry za ten prasáckej zápis

Editováno 12.10.2013 0:52
Nahoru Odpovědět  +1 12.10.2013 0:49
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
wimpy
Člen
Avatar
Odpovídá na Snorlax
wimpy:

Funguje. Vřelé díky.

 
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 0:59
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 1:01
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Avatar
Hammy350
Člen
Avatar
Hammy350:

Kdyby něco, tak jsem si všimnul, že tam máš

$HTTP_USER_AGENT

místo

$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']
 
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 7:38
Avatar
Odpovídá na Snorlax
Michal Žůrek (misaz):

mám takový pocit, že by toto switchem udělat nešlo. V každé podmínce voláš funkci z jinými parametry.

Nahoru Odpovědět 12.10.2013 7:40
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Snorlax
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 12.10.2013 10:35
Kdo chce pochopit, pochopí. Kdo dělá že chce pochopit, může pouze dělat, že pochopil...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.