Diskuze: Dva selecty v jednom forme

PHP PHP Dva selecty v jednom forme American English version English version

Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Zdravim mam form ktory vyzera takto:

$fetch = mysql_query("SELECT DISTINCT language FROM maindb")or die(mysql_error());

echo"<form action=\"".$_SER­VER['PHP_SELF']­."\" method=\"post\" enctype=\"mul­tipart/form-data\">";
echo"<table><tr><td>­";
echo "Language: <select name=language value='' style=\"width:100px;\">­";
while($vysledok=mys­ql_fetch_arra­y($fetch))
{
echo "<option>";
echo $vysledok['lan­guage'];
echo "</option>";
//echo "</select>";
}
echo"</td><td>";

$fetch = mysql_query("SELECT DISTINCT country FROM maindb")or die(mysql_error());

echo "Country: <select name=country value='' style=\"width:100px;\">­";
while($vysledok=mys­ql_fetch_arra­y($fetch))
{
echo "<option>";
echo $vysledok['cou­ntry'];
echo "</option>";
//echo "</select>";
}
echo"</td><td­><input type=\"submit\" value=\"Vyhľadať\" name=\"submit\"></for­m></td></tr></ta­ble>";

a v tomto forme si vytahujem data z DB do selectov.

A cez post si prijimam premenne takto:

$language = $_POST["language"];
$country = $_POST["country"];
echo $language;
echo $contry;

Problem moj je v tom ze ak odoslem formular teda stlacim tlacidlo tak mi zobrazi iba premennu language a tu country vobec nezobrazuje. Kde je problem ?

 
Odpovědět 2.10.2014 16:41
Avatar
Tonda Kozák
Člen
Avatar
Tonda Kozák:

Nemá se ti co zobrazovat.
Na server se ze selectu posílá hodnota value vybraného option. Ty value vyplněné nemáš, tak se nemá co odeslat.

<select>
   <option value="toSeOdesle1">1</option>
   <option value="toSeOdesle2">2</option>
</select>
 
Nahoru Odpovědět  +2 2.10.2014 16:52
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tayson
IT Man:

Příště, prosím, použij tlačítko code. Děkuji :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 2.10.2014 17:32
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Tonda Kozák
Tayson:

Vdaka za pomoco sice som to tiez objavil ze to tam chyba ale problem bol aj v tom ze tu zobrazenu premennu nieco prekrylo a ja som to nevidel

 
Nahoru Odpovědět  +1 2.10.2014 20:38
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.