Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Ahoj, když do echo napíšu české znaky, tak místo nich mi to vypíše otazníčky. Jak donutím echo v php aby použilo utf-8?

Odpovědět 2.7.2013 15:17
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:

echo píše to, co mu zadáš. Buď nemáš v UTFku zdroják nebo hlavičku stránky.

Nahoru Odpovědět  +1 2.7.2013 15:26
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:

začni script tímhle :o)

header('Content-type: text/html; charset=utf-8');
Nahoru Odpovědět  +1 2.7.2013 16:23
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Hynek
David Čápka:

To úplně nevím, kódování by si měl nastavit hlavně v HTML hlavičce. Když jí tam nemá, tak se nesmí divit, že mu to nefunguje.

Nahoru Odpovědět  +1 2.7.2013 17:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 2.7.2013 17:38
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Hlavička v HTTP má přednost před hlavičkou v HTML. Navíc to funguje i na souborech, do kterých to narvat nejde, třeba TXT nebo CSV.

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 17:45
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

díky všem, nakonec to bylo kódování v souboru *.php

Nahoru Odpovědět 2.7.2013 18:08
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.