Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Zdravím, Mám v kódu pár divů, které mám pak rozdělené na stránce :D Potřebuji nějak udělat abych mohl pomocí php upravovat text z toho divu.. A vlastně už to mám udělaný tak že mám u každýho divu <textarea> takže by stačilo nějak rozdělit aby se mi po kliknutí na ULOŽIT uložil jenom ten daný divtextarea .. Chápete? :D

Díky

Odpovědět 11. června 23:54
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Dominik Gavrecký:

Snažím sa pochopiť ale nerozumiem ...

Nahoru Odpovědět  +4 12. června 0:25
Hlupák nie je ten kto niečo nevie, hlupákom sa stávaš v momente keď sa na to bojíš opýtať.
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
David Hynek:

Obávám se, že jsi se vypravil trochu divnou cestou. Ale možná ti pomůže PHP DOM viz http://php.net/…book.dom.php

případně vlož kód...

Editováno 12. června 0:27
Nahoru Odpovědět  +1 12. června 0:26
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:
<div>

   <textarea>Nějaký text</textarea>

</div>

A potřebuji udělat abych uložil text co je v textarea. S tím že na stránce se při přihlášení do administrace do stránky přidají ty tagy <textarea> na editaci a po odhlášení tam bude už jen ten text.

A stránku mám rozdělenou podle záložek v JS. takže mám tak 5 divů takhe dělaných a nechci ukládat všechny najednou

Nahoru Odpovědět 12. června 1:38
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paranormal
David Hynek:

Jo tak, udělej to jednoduše přes formulář a nekomplikuj si to. To co budeš chtít uložit se uloží a to co má být rozepsáno se ti tam vrátí zpět jako rozepsané. PHP to co načte z textarea opět do textarea uloží.

Nahoru Odpovědět  +1 12. června 9:50
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Hynek
Paranormal:

Takže mám mít v každým divu jeden formulář?

<div id="zalozka1">
<textarea>Text</textarea>
</div>

<div id="zalozka2">
<textarea>Text</textarea>
</div>

Uveď příklad pls :D

Nahoru Odpovědět 12. června 12:55
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Jiří Gracík:

Ano, ideálně ještě použiješ AJAX a bude to fajn :)

Nahoru Odpovědět 12. června 13:25
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Paranormal:

Jenže, bohužel se to dělá jen jako editace dokumentu, nikoliv přes databázi. :) Ještě sem se chtěl zeptat jak bych mohl udělat abych pomocí PHP mohl nějak do tý <textarea> vypdat celý kód (vč. HTML, read file nebo tak něco) a takhle pro každý div a pak ukládat všechny najednou. že by byly všechny v jednom formuláři..

Ono se to strašně těžko vysvětluje :/

Nahoru Odpovědět 12. června 13:31
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Jiří Gracík:

No tak nejdřív musíš zapracovat na vysvětlovacích schopnostech a pak ti milerád poradíme, jen co to někdo pochopí :D Zkus to napsat celé znova a třeba ilustrovat obrázky, jak to má vypadat na začátku a po nějaké akci.

Nahoru Odpovědět  +4 12. června 14:24
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Hynek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Paranormal
David Hynek:

Jestliže nedokážeš vysvětlit co chceš, nesmíš se divit, že to co chceš ti nejde ani udělat... ona je v tom totiž spojitost. Každý řemeslník, tedy i programátor, si předtím než začne pracovat musí ujasnit co má být cílem jeho práce, pak si promyslí jak to bude dělat, co k tomu bude potřebovat a teprve pak začne pracovat.... protože jiným postupem se k výsledku nikdy nedopracuješ...

Nahoru Odpovědět  +4 12. června 14:29
Čím víc vím, tím víc věcí nevím.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.