Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
martinkobelka:

Zdravím

Zjišťuji, jestli soubor existuje, ale zobrazuje se mi chyba

Warning: file_exists() expects parameter 1 to be a valid path, string given in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-12.1\www\kontro­lery\smerovac­.php on line 16

část kodu vypadá takhle

if(file_exists("kontrolery/$kontroler.php")){
       $this->kontroler = new $kontroler;
}
 
Odpovědět 30.12.2012 12:04
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Kit:

Doporučuji funkci file_exists() k tomuto účelu nepoužívat. Je zbytečné se ptát na existenci souboru s třídou před vytvářením instance a je to vlastně i špatně.

Nahoru Odpovědět 30.12.2012 12:52
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

V PHP to dost dobře jinak nejde, jedině handlovat ten fatal error co vyvolá autoloader a to nebylo úplně průzračné. Funkce file_exists() se samozřejmě indexuje, takže to není ani pomalé. Spíše by mě zajímalo, proč mu to nejede, Máš nějaký nápad?

Nahoru Odpovědět 30.12.2012 13:26
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Že nejde? Tak si zkus tohle:

<?php
function __autoload($class) {
    if (!@include("$class.class.php")) throw new Exception("Třída $class neexistuje");
}

try {
    $a=new NonExistClass();
    echo "OK\n";
} catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage()."\n";
}
Nahoru Odpovědět 30.12.2012 13:34
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Ten zavináč mě nenapadl, dík :)

Nahoru Odpovědět 30.12.2012 13:49
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
martinkobelka
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
martinkobelka:

Už jsem to vyřešil tak, že jsem prohnal proměnou s názvem objektu funkci trim. Musely tam být bílé znaky.

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2012 13:57
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Přišel jsem na to tak, že jsem kombinoval "@" a "include/require". A jedna z těch kombinací udělala přesně to, co jsem potřeboval. @include() vrací při neúspěchu false a nedělá nic víc.

Jinak je dost nebezpečné vytvářet objekty podle názvu z dat od uživatele.

Nahoru Odpovědět 30.12.2012 14:01
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na martinkobelka
Kit:

Pokud proměnnou $kontroler bereš z URL, je dobré ji ošetřit, např.

$kontroler=basename($kontroler);
Nahoru Odpovědět 30.12.2012 14:22
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.