Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Jan Bezdíček:

Zdravím, nemáte někdo tušení, proč mi to nechce projit pres tu podminku, kde overuji, jestli prisla nejaka POST data ?

<?php
$zprava = "";
if (!empty($_POST['fb-name']) and !empty($_POST['fi­le']) and !empty($_POST['in­fo']))
{
$allowedExts = array("jpeg", "jpg", "png");
$temp = explode(".", $_FILES["file"]["na­me"]);
$extension = end($temp);
$uploaded = false;

if ((($_FILES["fi­le"]["type"] == "image/jpeg")
|| ($_FILES["file"]["ty­pe"] == "image/jpg")
|| ($_FILES["file"]["ty­pe"] == "image/pjpeg")
|| ($_FILES["file"]["ty­pe"] == "image/x-png")
|| ($_FILES["file"]["ty­pe"] == "image/png"))
&& in_array($exten­sion, $allowedExts)) {
if ($_FILES["file"]["e­rror"] > 0) {
$zprava = "<p>Chyba při nahrávání souboru: " . $_FILES["file"]["e­rror"] . "</p>";
} else {
if (file_exists("u­pload/" . $_FILES["file"]["na­me"])) {
$_FILES["file"]["na­me"] += (string)rand();
move_uploaded_fi­le($_FILES["fi­le"]["tmp_name"],
"upload/" . $_FILES["file"]["na­me"]);
$uploaded = true;
} else {
move_uploaded_fi­le($_FILES["fi­le"]["tmp_name"],
"upload/" . $_FILES["file"]["na­me"]);
$uploaded = true;
}
}
} else {
$zprava = "<p>Neplatný soubor, nahrávej pouze .jpg, .jpeg a .png</p>";
}

if ($uploaded)
{
$zprava = "<p>Nahráno!</p>";
}
}
else
{
$zprava = "<p>Vyplň všechny informace ve formuláři</p>";
}
?>

formulář vypadá takhle:

<form method="post" enctype="multi­part/form-data">
<table>
<tr><td colspan="2" align="center"><?php echo $zprava;?></td></­tr>
<tr><td class="popis"><la­bel>jméno:</la­bel></td><td><in­put type="text" name="fb-name" placeholder="např. Jan Novák"></td></tr>
<tr><td class="popis"><la­bel>Screenshot:</la­bel></td><td><in­put type="file" name="file" id="file"></td></t­r>
<tr><td class="popis"><la­bel>Popis:</la­bel></td><td><tex­tarea name="info" placeholder="např. datum, podrobné info" cols="30" rows="10"></tex­tarea></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><in­put type="submit" value="ODESLAT"></td></­tr>
</table>

</form>

Díky :)

 
Odpovědět 29.8.2014 13:49
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Jan Bezdíček:

Tak, uz nic :) vyreseno ... !empty($_POST['fi­le']) sem nahradil za !empty($_FILES['fi­le']['name'])

 
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 14:34
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
Ondřej Štorc:

Pro příště by nebylo na škodu požít tlačítko CODE (takový ty dva listy přes sebe).. Todle se nedá číst.. :D

Nahoru Odpovědět 29.8.2014 15:48
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Ondřej Štorc
Jan Bezdíček:

Použil sem, jen nevim proc ... ale pak sem odesel od PC a mel sem nutkani ty [ prepsat na < :D takze je to v tagu < code> misto [ code] :D

Editováno 29.8.2014 15:52
 
Nahoru Odpovědět 29.8.2014 15:51
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Bezdíček
mkub:

alebo zadavaj to medzi [ code ] a [/ code ], nie < code >(ale bez medzier)

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 2:50
Avatar
Jan Bezdíček
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mkub
Jan Bezdíček:

thx mr.obvious :D precti si co sem napsal :D

 
Nahoru Odpovědět 30.8.2014 13:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.