Diskuze: Filtr a stránkování

PHP PHP Filtr a stránkování American English version English version

Avatar
Michal Kuba
Redaktor
Avatar
Michal Kuba:

Ahoj
Už to řadím do správné kategorie. Jak bych měl nejlépe realizovat svůj filtr na webu s inzeráty?

Bude fungovat, když podle zadaných polí ve formuláři vypíši ty inzeráty, které obsahují zadané parametry (část textu, město..)?

Místo vypisování nejnovějších vypíšu to, co obsahuje dané slovo?

A co se stránkováním? Mám u jedné kategorie pevně nastaveno, že se má vypisovat deset nejnovějších inzerátů.
Jenže v ostatních kategorií to nijak omezené není a tudíž když tam bude sto inzerátů, tak se vytvoří dloooouhá stránka.. Umí PHP nějak efektivně a poměrně snadno toto ošetřit? Například deset inzerátů a další až na další stránky.. Díky :)

 
Odpovědět  ±0 22.6.2015 17:22
Avatar
Fredep
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Kuba
Fredep:

Ahoj, pokud ty inzeráty máš v databázi, velice snadno je můžeš různě řadit (ORDER BY sloupec), nebo filtrovat (WHERE city='Praha'). Stránkování se řeší tak, že na konec dotazu vložíš ještě LIMIT, pomocí kterého vybereš kolik a odkud se ti inzeráty zobrazí.

Například 5. stránka s 10 inzeráty z Prahy řazených podle data může vypadat

SELECT * FROM inzeraty WHERE city='Praha' ORDER BY datum DESC LIMIT 50,10
Nahoru Odpovědět 22.6.2015 17:32
Týmová práce je důležitá proto, aby bylo možno obvinit z neúspěchu někoho jiného.
Avatar
Dominik Klapuch:

Mrkni i sem, kde můžeš zrychlit stránkování:

http://www.knesl.com/…-strankovani

Nahoru Odpovědět 22.6.2015 18:04
Kód a data patří k sobě.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.