Diskuze: Firebolt - Minimalistický redakční systém

PHP PHP Firebolt - Minimalistický redakční systém American English version English version

Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Ahoj, rád bych představil svůj nynější projekt, který snad bude hotový koncem srpna.

WEB: http://www.firebolt.cz/

Jedná se o redakční systém, asi si říkáte proč se vůbec obtěžuju, když máme Wordpress a podobné. K tomu mám velmi jednoduchý důvod: vůbec se v jeho kódu nevyznám, pro spoustu aplikací je zbytečně složitý a nastylovat šablonu je taky dost náročné.
Takže vytvářím systém, jehož kódu bude rozumět každý, kdo zná alespoň základy PHP, HTML5 a CSS3 a může si tedy opravdu snadno upravit jednu ze stávajících šablon.
Systém zatím umí tvořit 4 typy stránek: statické (1 článek na stránku), rubriky (obsahují výpis článků), fotogalerii a kontaktní formulář na administrátora stránek. Galerie a kontaktní formulář mohou být na stránkách jen jednou ale v galerii je možné vytvářet stromovou strukturu složek a každou ze složek můžete přiřadit k libovolnému článku. Pochopitelně nechybí možnost uložení článku do rozepsaných, nebo určení data a času automatického zveřejnění článku. Je možné vybrat si, jestli se bude zobrazovat postranní panel a v něm náhodná fotografie nebo další obsah (např. kontaktní informace, nebo reklama). V uživatelském rozhraní bude možné měnit výšku a pozadí hlavičky a šířku celé stránky i postranního panelu a pochopitelně přidávat, mazat a upravovat stránky, fotky a články. Veškeré úpravy článků budou samozřejmě probíhat pomocí WYSIWYG editoru.
Zkrátka, měl by to být systém schopný snadných úprav jak vzhledu tak funkčnosti a co je hlavní, doufám, že bude univerzální.

A jedna věc na závěr, pokud by se někdo chtěl na projektu podílet, může. Mám trochu problém s vymýšlením designu, vždycky když něco vyplodím, tak jsem pak měsíc jako grafik nepoužitelnej. Takže pokud by se někomu chtělo stylovat, napište.

Editováno 23.7.2013 14:14
Odpovědět  +1 23.7.2013 14:11
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Včera jsem dokončil databázi a první šablonu, teď se konečně vrhnu na administraci.

Nahoru Odpovědět 25.7.2013 10:48
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Filip Pýrek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Filip Pýrek:

Máš pravdu tvořit pro wordpress šablony je celkem složité. Pokud to uděláš dobře, tak to bude super. Hlavně potom nezapomeň udělat dobrou dokumentaci v, které se bude dobře vyhledávat. ;)

Nahoru Odpovědět 26.7.2013 8:49
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Jiří Gracík:

Nejsem profi grafik, ale mohl bych pomoct ;) Jestli budeš mít zájem, tak ti pošlu nějaký svoje návrhy :)

Editováno 26.7.2013 10:13
Nahoru Odpovědět 26.7.2013 10:13
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
Vojtěch Mašek (Woyta):

Díky za nabídku, učitě budu rád, když něco pošleš, můj mail je vojtech.w.masek@seznam.cz

Nahoru Odpovědět 31.7.2013 11:49
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Tak se zas hlásím s aktualizací, na obrázku je vyobrazen design administračního rozhraní, doufám, že se bude líbit. Není to nic extra složitého, snažil jsem se o příjemný, jdnoduchý a zároveň funkční vzhled a dbal jsem také na dobré ovládání na tabletu.

Editováno 10.8.2013 15:05
Nahoru Odpovědět 10.8.2013 15:02
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Daniel Vítek:

Také dělám něco podobného :D Teda, spíš přepisuji.
Jelikož jsem s Wordpressem neuměl, tak pro mě byla nepřehledná i administrace, natož kód. Vlastní je nejlepší :)

S grafikou taky kamarád nejsem, většinou si najdu nějakou free šablonu kterou si potom upravím.

 
Nahoru Odpovědět 10.8.2013 15:51
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Ahoj, sice jsem se trochu opozdil ale můžete mi věřit, že jsem tomuto projektu věnoval každou volnou chvíli a tady je výsledek: Firebolt verze 1.0 - Adam

http://uloz.to/xyLm1q6z/firebolt-1-0-adam-zip

(pojmenováno symbolicky jako první verze ;) )
Zatím sice není dodělaná dokumentace (tu budu psát tento týden), ale myslím, že ovládání je tak jednoduché, že snad ani není potřeba :)

Postup při instalaci:

  1. Rozbalit archiv do složky (popř. podsložky) nad kterou vám běží web-server
  2. Přes prohlížeč spustit skript install.php v této složce
  3. Zadejte budoucí přihlašovací údaje k administraci, e-mail, titulek stránek a přístupové údaje k databázi
  4. A už by to mělo frčet :)

Takže prosím, vyzkoušejte můj výtvor a budu rád za každou kritiku (pozitivní i negativní) i když nezaručuju, že se jí budu řídit...

Editováno 17.9.2013 21:45
Nahoru Odpovědět  +1 17.9.2013 21:43
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
mariaanko
Člen
Avatar
mariaanko:

ahoj, idem ti to otestovat za chvilku, a pridam nazor :P
nerozmyslali ste dat to na github.com a riesit to ako open-source projekt?
vo volnych chvilach(ktorych mam malo) by som sa pridal, a pomohol.

 
Nahoru Odpovědět 17.9.2013 23:32
Avatar
mariaanko
Člen
Avatar
mariaanko:

Mam par pripomienok:
Linux Mint
PHP 5.4.9-4ubuntu2.3 (cli) (built: Sep 4 2013 19:37:07)
MySQL: Server version: 5.5.32-0ubuntu0.13.04.1 (Ubuntu)

1. Po vyplneni udajov v install.php a odoslani formulara sa mi zobrazila stranka s prihlasovanim sa. Ja som si spokojne dal meno a heslo a bum. neslo.
Kukam, ze co je, a spomenul som si, ze ako aj pri wordpress, zabudol som si vytvorit DB v mysql. pustim som si terminal, dal "create database firebolt;" a le hups, subor install.php bol uz prec, ked som si ho chcel pustit znovu. To ale chapem, a musel som rozbalovat subor znova :(...
chyba kontrola ci databaza do ktorej ideme zapisovat vobec existuje
ludia su zabudlivi, a to sa stalo teraz mne..nikto ma nevaroval..

2. V menu Clanky sa pise toto:"Není zložena žádná stránka typu "Výpis článků", pro přidání článku musíte nejprve nějakou vytvořit"
Vravim si, ok, tak nejaku stranku "Vypis clanku" uz vytvorim. hups, nejde to lebo tam v dropdowne su len tieto: Rubrika,Jednoducha stranka,Fotoga­lerie,Kontaktni Formular..
Som clovek lenivy, a taka je vacsina userov :)

A to je zatial vsetko, kedze nic nestiham, ale tento projekt a napad ma zaujal, a urcite, ze vam drzim palce aj nadalej, a ked to pridate na github, urcite si to forknem a mozno vam aj dam par pull requestov :P

Vyhody:
Nacitanie administracie: priblizne 300ms.
Nacitanie zakladnej temy: menej ako 160ms!!! :)

Drzim vam chalani palce :P

 
Nahoru Odpovědět 17.9.2013 23:50
Avatar
Odpovídá na mariaanko
Vojtěch Mašek (Woyta):

Děkuju za připomínky, měnil jsem označení typů stránek a tohle mi nějak uteklo (výpis článků = rubrika), dnes to opravím.
S tou databází mi to ale nejde do hlavy, při instalaci se totiž testuje připojení a pokud se nejde připojit se zadanými údaji, tak se instalace neprovede a uživatel je vrácen na formulář. Ještě to otestuji a zkusím přijít na ten problém.

Editováno 18.9.2013 12:39
Nahoru Odpovědět 18.9.2013 12:38
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
mariaanko
Člen
Avatar
mariaanko:

Pri databaze som sa asi nevyjadril najlepsie :/
Myslel som, ze sa nekontroluje, ci samotna databaza je v mysql vytvorena.
Alebo je to tam tak, ze tvoj kod spravi aj CREATE DATABASE z pola ktore je nazov databazy(insta­ll.php)??

Kod som nemal cas pozerat.

 
Nahoru Odpovědět 18.9.2013 13:10
Avatar
Odpovídá na mariaanko
Vojtěch Mašek (Woyta):

Už jsem to vyřešil, měl jsem chybu v názvu proměnné ($qsl_error namísto $sql_error), takže teď už se kontrola provádí správně, kontroluje se připojení k serveru i existence databáze ;)

Nahoru Odpovědět 18.9.2013 13:15
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Odpovídá na mariaanko
Vojtěch Mašek (Woyta):

Databáze se sama nevytváří, protože jsou i hostingy, které nemají práva k vytváření nových databází, často máš přidělenou jen jednu a ani nemůžeš nastavit vlastní název, proto jsem se tomu přizpůsobil a vytvořil skript takto.

Nahoru Odpovědět 18.9.2013 13:18
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mariaanko
Kit:

Na hostingu obvykle dostaneš přidělenu jednu prázdnou databázi MySQL. Zpravidla jich víc ani není potřeba.

K tomu si zpravidla můžeš vyrobit libovolný počet databází SQLite, které sice oficiálně na hostingu nebývají, ale vzhledem k tomu, že jsou součástí PHP, poslouží zpravidla ještě lépe než MySQL.

Nahoru Odpovědět  +1 18.9.2013 13:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Zapracoval jsem pár oprav a vyhodil pár nepotřebných, místo-zabírajících souborů (viz changelog):

http://uloz.to/xpLTiPTd/firebolt-1-1-eve-zip
Editováno 19.9.2013 16:11
Nahoru Odpovědět 19.9.2013 16:11
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Tady je další, prozatím poslední verze systému:

http://uloz.to/xtAiePTd/firebolt-1-2-apple-zip

[22.9.2013] v1.2 - Apple
Vylepšena bezpečnost
Opravena chyba při úpravě kontaktního formuláře
Opraveno přiřazování alb ke článkům
Zúsporněn kód
Nahrazena výchozí šablona
Opraveny sémantické chyby v prvcích <b>/<strong> a <i>/<em>
Provedeny opravy dalších drobných chyb

Editováno 22.9.2013 23:16
Nahoru Odpovědět 22.9.2013 23:14
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Filip Pýrek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Filip Pýrek:

Instalace - (obrázek) -

<p>
          <label for="login">Login:</label>
          <input type="text" id="login" name="login" autocomplete="off" onfocus="this.style.border = '';" <br="">
<b>Notice</b>:  Undefined index: login in <b>C:\xampp\htdocs\firebolt\install.php</b> on line <b>59</b><br>
value="" &gt;
        </p>

Radši jsem nezkoušel klikat na instalovat :) a odkaz na dokumentaci je u mě

Editováno 24.9.2013 6:49
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 6:47
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
Odpovídá na Filip Pýrek
Vojtěch Mašek (Woyta):

Máš příliš přísně nastavený PHP, nelíbí se mu že neexistují proměnné, ale to nevadí, klidně můžeš nainstalovat a pokud se těch hlášek chceš zbavit, což bych dopoučoval, tak v souboru posílám konfigurák php.ini s takovými pravidly pro vyhazování chyb jako na většině veřejných serverů. stačí ho nahradit a restartovat server.
Mimochodem používáš nějaký serverový balíček (jaký)?
A dokumentace zatím pořád neexistuje, ale už na ní pracuju ;)

Editováno 24.9.2013 11:14
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 11:12
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Odpovídá na Filip Pýrek
Vojtěch Mašek (Woyta):

Nějak se mi nedaří nahrát ten soubor, každopádně, když trochu pohledáš na Googlu, tak řešení najdeš ;)

Nahoru Odpovědět 24.9.2013 11:18
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Kit:

Co je to za nápad předělávat php.ini kvůli blbě napsané aplikaci?

Nahoru Odpovědět  +1 24.9.2013 12:45
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Mně spíše zaráží, kolik lidí se snaží vypínat chyby. Asi jim nedochází, že ty hlášky tam jsou z toho důvodu, aby si opravili svůj špatně napsaný kód.

Nahoru Odpovědět  +3 24.9.2013 12:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Já je nevypínám úplně, jenom je trošku zmírňuji, to že proměnná resp. index pole neexistuje přeci není žádná tragéde, prostě se nic nevypíše a ať už jsem podobné skripty, nahrál kamkoliv na nějaký placený server, nikdy mi nevyskakovaly chyby tohoto typu.
Ale jestli vám to tak strašně vadí, tak prosím, já tam tada dám ten isset() ke každé proměnné, která může v nějakou chvíli neexistovat.

Nahoru Odpovědět 24.9.2013 13:17
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

To si piš, že je to tragédie. Až budeš psát nějaký důležitý skript a budeš tam mít překlep v proměnné, PHP ti to potom neukáže, protože jsi líný použít isset() a hlášky jsi vypnul.

Nahoru Odpovědět  +2 24.9.2013 13:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Vojtěch Mašek (Woyta):

Při ladění a testování si je samozřejmě zapínám, nejsem idiot, aspoň ne takovej, jak se vám to možná zdá.
Jak už jsem psal, když skript funguje bez problémů a na veřejném serveru se stejně ty méně závažné chyby neukáží, tak podle mě není co řešit, ale to tu asi nikdo není ochoten akceptovat...

Nahoru Odpovědět  -2 24.9.2013 13:36
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Kit:

Když to při ladění zapínáš, tak bys ty chyby měl vidět a odstranit je.

Mně kompilátor Javy neodpustí ani chybějící proměnnou serialVersionUID u potomka JFrame. Přitom tady v ukázkách běžně vidím, že se to neřeší.

Nahoru Odpovědět  +1 24.9.2013 13:41
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

No nic, kritiku přijímám, a nechci se nikým hádat vkůli malichernostem, chápu že by se takové věci měly ošetřovat, ale prostě mi to připadalo zbytečné, když si s tím PHP poradí samo, to je vše. Spíš jesli má někdo čas, tak se prosím podívejte na to jak to celé funguje a jestli se vám projekt celkově zamlouvá. Opravdu nerad bych se tady nimral, v takových věcech, navíc se to dá celkem snadno opravit a jestli chcete, tak to klidně udělám.

Editováno 24.9.2013 13:46
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 13:43
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

Představ si tento kód:

$castka = $cenik->zjistiCastku(Cenik::AUTOMOBIL);
$ucet->odecti($caska);
$sklad->expeduj('automobil');

Právě jsem někomu odeslal automobil, který díky překlepu nezaplatil. PHP s tvým nastavením žádnou chyby nevypíše. Asi by tě potom neměli rádi :)

Abys neřekl, díval jsem se i na ten tvůj systém, ale zas tě nepotěším. Jsou tam SQL injekce, v šablonách nejsou šablony, ale nějaké patlanice a do toho používáš globální proměnné. Chystám se psát nový PHP seriál pro začátečníky, brzy by se tu měl objevit.

Nahoru Odpovědět  +1 24.9.2013 14:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Filip Pýrek
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 15:01
„The best way to predict the future is to invent it.“ — Alan Kay
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Vojtěch Mašek (Woyta):

Hele, já tu kritiku fakt beru, a jsem za ní rád, koneckonců, taky proto sem vůbec něco dávám, abych znal váš názor na věc a vím, že bych měl používat objekty, k nim mít metody get/set, atd... atd..., ale snad mě neukamenujete, když řeknu, že když se podívám jen tak namátkou na témeř libovolné weby generované, pomocí nějakého podobného nástroje (například některé blogy), tak výsledný kód vypadá o dost hůř, než ten můj. Uznávám, funkčnost celé administrace je asi zaostalá, "šablona" co se týče vzhledu taky není noc moc, ale na druhou stranu, celé to nějak funguje a například SQL injekce jsem se v poslední verzi snažil ošetřit nejlíp, jak jsem dovedl. Každý musí nějak začít. Tak snad mi to všechno prominete a pokud budete mít připomínky k tomu jak celou věc vylepšit (třeba ohledně bezpečnosti), tak za ně budu rád a pokud to nebude znamenat začít úplně od začátku, tak se jimi budu rád řídit. A jestli jsem se předtím choval uraženě, tak se omlouvám, ale pochopte člověk na tom dělá ve dne v noci jak nejlíp umí čtvrt roku a když to vypustí do světa, tak mu lidi, který ani nezná řeknou, že je to celý špatně, neberte to zle, ale kdo by se neurazil, nebo z toho nebyl alespoň trochu mrzutej...

Editováno 24.9.2013 16:01
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 15:58
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

SQL dotazy se řeší alespoň tak, že tu fci mysql_real_es­cape_string() píšeš do všech parametrů přímo do dotazů. Jedině tak na nic nezapomeneš. Ty ale používáš mysqli ovladač, tam se už parametry předávají jiným způsobem. Oprav si to tedy alespoň na to, že budeš všude do dotazů psát tu funkci. Abys s databází mohl pracovat na nějaké lepší úrovni, potřebuješ nějakou statickou třídu (ano, objekty, bez nich to nejde). Nicméně můžeš si tu třídu stáhnout z místních tutoriálů a používat jí aniž bys věděl jak to vůbec funguje. Od použití funkcí se to příliš neliší.

PHP má šablonou syntaxi, nemá smysl v šablonách něco echovat. Je také vysvětlena v tutoriálech.

Odkazy:

Šablonová syntaxe: http://www.itnetwork.cz/…nismus-zprav (asi v prostředku článku)

Jednoduchá databázová třída: http://www.itnetwork.cz/…ce-vzkazniku . Třídu uložíš do souboru Databaze.php a requirneš v indexu. Dále voláš

Databaze::pripoj(tvé údaje)

 a

Databaze::Dotaz("SELECT * FROM neco WHERE neco = ?", array($_GET['neco'])).
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 17:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Teď jsem si uvědomil, že jsem sice real_escape_string použil v administraci ale na šablonu jsem zapomněl, napravím. Takže u šablon(y) je už vlastně problém jenom v tom, že echuju a nepoužívám doporučenou syntaxi? Mysqli používám, protože nejnovější verze PHP už obyčejnej mysql (údajně) nepodporuje.

Nahoru Odpovědět 24.9.2013 17:57
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

Pokud máš soubor, kde je z většiny HTML, tak použiješ šablonou syntaxi. Pokud máš naopak skript, kde je většina logiky, použiješ klasické PHP. V šabloně by se ideálně neměly třeba vůbec objevit SQL dotazy, měl bys na ně mít funkce a ty z šablony volat. Jinak totiž vaříš špagety (máš zamotané HTML, SQL, PHP, JS a všechny jazyky dohromady).

Nahoru Odpovědět 24.9.2013 18:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Vojtěch Mašek (Woyta):

Dobrá, pokusím se ze špaget udělat lasagne, pěkně ve vrstvách :D
Díky

Editováno 24.9.2013 18:08
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 18:08
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
David Čápka:

Teď právě probíhá PHP soutěž, kde se vrstvy řeší, můžeš si to zkusit.

Nahoru Odpovědět 24.9.2013 18:20
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Vojtěch Mašek (Woyta):

Chtěl bych ještě upozornit, že jednou jsme dělali ve škole takový úplně superjednoduchý CMSko jako samostatnou práci a já ho celý dokázal nacpat do jednoho jedinýho souboru včetně administrace a CSS, takže když se mi chce tak jsem schopnej vytvořit neuvěřitelný zvěrstva (je trochu žalostné, že tahle prasárna fungovala nejlíp ze všech ve třídě), ale ono to bylo spíš ze srandy, tohle chci brát vážně... a pokud možno profesionálně...

Nahoru Odpovědět 24.9.2013 18:25
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Vojtěch Mašek (Woyta):

No, do soutěže bych se rovnou nepouštěl, ale určitě se pokusím ten kód trochu "učesat". Navíc včera jsem nastoupil na vysokou (FIT) takže bych se nerad účastnil něčeho co má nějaký termín odevzdání, škola je hlavní a nevím, jestli bych to pak všechno stíhal.

Editováno 24.9.2013 18:31
Nahoru Odpovědět 24.9.2013 18:27
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Ahoj, po delší době se hlásím, projekt ještě neumřel, ale pořád ještě nejsem spokojen se všemi funkcemi, takže zatím nevydávám finální verzi, nicméně už mám systém nasazený na pár webech a nevypadá to že by byly nějaké problémy.
Teď jsem se vás ale chtěl zeptat, co si myslíte o novém vzhledu administrace, vychází z původního ale dopnil jsem barvičky a ikony a celkově jsem upravil barevné schéma, aby nevypadalo tak "vyblitě".

Nahoru Odpovědět  +1 12.12.2013 19:12
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Michal Žůrek (misaz):

Dávej si pozor, aby se ti později z minimalistického nestal komplexní.

Nahoru Odpovědět  +1 12.12.2013 19:25
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 12.12.2013 19:29
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Vojtěch Mašek (Woyta):

:D Neboj, myslím, že v porovnání třeba s WP nebo Joomlou je to hodně minimalistický, no a kdybych to přeci jen v jednom člověku nějak víc rozvinul, tak pořád můžu požádat sdraca o přejmenování vlákna... :)
Díky Zirko.

Editováno 12.12.2013 19:31
Nahoru Odpovědět 12.12.2013 19:30
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Vojtěch Mašek (Woyta):

Dobré zprávy vespolek! Po půl roce mám hotovou finální verzi, takže kdo chcete, můžete zkoušet. Napište mi prosím nějaký ten feedback a kdyby se někdo chtěl podílet na tvorbě šablon, budu taky rád.

Odkaz ke stažení:
http://uloz.to/…4-istari-zip

Všechny zásadní změny jsou pospány v changelogu.

Editováno 17.1.2014 17:49
Nahoru Odpovědět 17.1.2014 17:47
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Juraj Mlich:

Ahoj, super systém :) Ale chýbajú mi tam Pretty url's. A taktiež, že pri prihlásení, nemôže byť DB heslo prázdne. Inak super práca.

Nahoru Odpovědět 17.1.2014 18:38
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Vojtěch Mašek (Woyta):

Prázdné heslo nemůže být kvůli bezpečnosti, to je asi celkem samozřejmé a pretty URLs plánuji do další verze. Jinak, doufám, že správa souborů a nápověda jsou snadno pochopitelné...

Nahoru Odpovědět 17.1.2014 18:44
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Vojtěch Mašek (Woyta)
Juraj Mlich:

Na localhoste mi je heslo k ničomu.

Nahoru Odpovědět 17.1.2014 18:47
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Vojtěch Mašek (Woyta):

Dá se to snadno obejít, stačí třeba ve firefoxu smazat kód na události onsubmit a pak můžeš nechat heslo prázdné.
Každopádně díky za pochvalu :)

Nahoru Odpovědět 17.1.2014 18:54
Výraz "to nejde" není v mém slovníku
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 17.1.2014 19:14
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 47 zpráv z 47.