Avatar
vitannek
Člen
Avatar
vitannek:

Dobrý den vytvořil jsem formulář v hml: s tímto kódem: <form action="treti.php" method="POST">
Váš mail: <input name="email">

Předmět: <input name="predmet">

Zpráva: <textarea name="zprava">
Vaše zpráva
</textarea>

Muž: <input type="radio" name="muz" value="první" checked="checked">
Žena: <input type="radio" name="zena" value="druhá">
Hermafrodit: <input type="radio" name="hermafrodit" value="třetí">
<input type=submit value="Odeslat">
</form>

Vím že musím vytvořit soubor treti.php, ale nevým co do něj vložit aby mi to výsledky posílalo na mail. poraďte prosím.
Děkuji za podpověď.

Odpovědět 11.10.2011 18:29
Hradware, software, grafika či video to je moje...
Avatar
Odpovídá na vitannek
David Jančík [sczdavos]:

Dobrý den, použijte následující kód, a pomocí komentářů si jej poupravte.

<?php

if (isset($_POST))//kontrola postu -> pokud byl odselán formulář vykoná se následující blok
{
echo($_POST['email'] . "<br/>" . $_POST['zprava']);//echo -> vypíše hodnoty v závorce; $_POST -> proměnná pomocí niž vypisujete odeslané hodnoty tak, že do [] umístíte "name" elementu kterého "value" chcete vypsat; pomocí "." oddělujete jednotlivé proměnné a řetězec
}

?>

U elementu input typu radio nastavte name na pohlavi -> vypisuje se value:

Muž: <input type="radio" name="pohlavi" value="muz" checked="checked">
Žena: <input type="radio" name="pohlavi" value="zena">
Hermafrodit: <input type="radio" name="pohlavi" value="hermafrodit">

Poté do php kódu dáte echo($_POST['poh­lavi']); a podle zaškrtnutého se vypíše jedna s možností.

Odeslání na email zajistíte použitím fce mail()

mail("neco@neco.cz", "predmet", "zprava" . $_POST['neco']);

Pro správně zobrazení českých znaků je fce cs_mail -> viz google.

Na cestě jsou také PHP tutoriály, které se v řádu týdnů objeví v sekci PHP.

Nahoru Odpovědět 11.10.2011 19:38
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
vitannek
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
vitannek:

Za to dik a do jaké části php mám vložit mail(...); ?

Nahoru Odpovědět 12.10.2011 18:12
Hradware, software, grafika či video to je moje...
Avatar
Odpovídá na vitannek
David Jančík [sczdavos]:

pokud chcete aby ten script pouze odesílal email, pak hned pod isset.

if (isset($_POST))
{
mail("@", "..", $_POST['email'] . "<br/>" . $_POST['zprava'] . "<br/>" . $_POST['pohlavi']);
}
Nahoru Odpovědět 12.10.2011 18:15
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
vitannek
Člen
Avatar
vitannek:

Promiň ještě jedna otázka, co v php mám při checkbox napsat tento kód

<input type="checkbox" name="ctverecek" checked="checked">

, nebo napsat value:kocka, tak jaku u radio?

Nahoru Odpovědět 12.10.2011 20:41
Hradware, software, grafika či video to je moje...
Avatar
Odpovídá na vitannek
David Jančík [sczdavos]:

Moc nechápu, ale vysvětlím vše :)

Hodnota která bude zadána ve value se odešla pouze pokud bude checkbox zaškrnut.

V php se kontroluje pomocí if (isset($_POST['ctve­recek']))

Pokud chcete popisek, použijte tag label, který vám vylepší text tak, že když na něj klepnete (na ten popisek), tak se zaškrtne/odškrtne checkbox.

<input type="checkbox" name="ctverecek" value="hodnota" id="unikat" /> <label for="unikat">Popisek</label>

if (isset($_POST['ctverecek']))//kontroluje zda byl při odesílání formuálře zaškrnut checkbox
{
echo($_POST['ctverecek']);//vypise "hodnota"
}
Nahoru Odpovědět 12.10.2011 21:44
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.