Avatar
ManiusCZ
Člen
Avatar
ManiusCZ:

Čau, chtěl jsem se zeptat když mám formulář na editování stránky, ale musím ručně zadat ID stránky, kterou chci upravit zatím to mám takhle:

<td bgcolor="#D5FFD5"><form id="form1" name="form1" method="post" action="edit_page.php" onSubmit="return validate_form1 ( );">
      <br />
      <input type="submit" name="button2" id="button2" value="Editovat stránku" />
      <input name="pid" type="text" id="pid" size="8" maxlength="11" />
    &lt;&lt;&lt;&lt; zde napiš ID stránky, která bude editována<br />
    <br />
    </form></td>

Každopádně, vytvořil jsem si výpis z DB vytvořených článku a chtěl jsem abych když na to kliknu tak se mi to dá do editovací stránky podle toho id článku ale jak si mi to nejde , budu rád když mi někdo poradí díky ;-)

BTW tohle jsem zkusil a nefachá to :-( :

<a href="edit_page.php?pid=' . $pid . '">' . $row["id"] . '</a>
Odpovědět 27.3.2013 11:47
Motto FTW !
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Kit:

To ID dej místo do tagu "a" do tagu "input" a případně ho skryj.

Nahoru Odpovědět 27.3.2013 12:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ManiusCZ
Člen
Avatar
ManiusCZ:

Vůbec nevím, sem zmatenej ...

Nahoru Odpovědět 27.3.2013 13:30
Motto FTW !
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
David Čápka:

Vždyť v tom formuláři nemáš žádná pole, jak jím můžeš něco editovat?

Nahoru Odpovědět 27.3.2013 14:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

No pokud jsem to správně pochopil tak tímhle vybírá ID stránky kterou chce editovat...

 
Nahoru Odpovědět 30.3.2013 10:19
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Daniel Vítek:

Zkus udělat..

<?php
$vyber = mysql_query("SELECT * FROM clanky");
while($clanek = mysql_fetch_assoc($vyber))
{
echo('<a href="edit_page.php?pid=' . $clanek["pid"] . '">' . $clanek["nazev"] . '</a>');
}
?>

Mělo by to být dobře...
Název tabulky a sloupců si uprav podle sebe...

Editováno 30.3.2013 10:28
 
Nahoru Odpovědět 30.3.2013 10:25
Avatar
ManiusCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
ManiusCZ:

Jojo je to tak , jdu to zkusit , dám vědět díky :-)

Nahoru Odpovědět 30.3.2013 11:07
Motto FTW !
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Daniel Vítek:

OK :)
Příště nemačkej 2x to tlačítko Odeslat zprávu :D

Editováno 31.3.2013 9:31
 
Nahoru Odpovědět 31.3.2013 9:31
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

Co htmlspecialchars fešáku? :P

Nahoru Odpovědět 31.3.2013 10:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Daniel Vítek:

jáj na to jsem tak trošku zapomněl :D

ale když k tomu má přístup pouze on tak to zas tak nutný není.. ?

 
Nahoru Odpovědět 1.4.2013 9:45
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Daniel Vítek
David Čápka:

Když si u webů začneš říkat "tohle nebudu ošetřovat, to nebude vidět", tak to za nějakou dobu dopadne špatně :) Navíc může mít v názvu článku třeba "Proč je <font size="30"> zastaralý" a bude se pak divit :P

Nahoru Odpovědět 1.4.2013 9:50
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 1.4.2013 19:38
Avatar
ManiusCZ
Člen
Avatar
ManiusCZ:

Díky ale mám to takhle a furt to nejde fakt už nevím :D

$sqlCommand = "SELECT `id`, `pagetitle`, `linklabel`, `pagebody`, `pageorder`, `showing`, `keywords`, `description`, `lastmodified`, `extra` FROM `pages` WHERE 1";
$query = mysqli_query($myConnection, $sqlCommand) or die(mysqli_error());

echo '<table width="72%" height="160" border="1">';
        while ($row = mysqli_fetch_array($query)){
                $pid = $row["id"];
                        echo '<tr>';
                        echo '<td><a href="edit_page.php?pid=' . $pid . '">' . $row["id"] . '</a></td>';
                echo '</tr>';}
echo '</table>';



mysqli_free_result($query);
Editováno 3.4.2013 16:38
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 16:37
Motto FTW !
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Michael Olšavský:

A kam ti zmizelo to id?

$sqlCommand = "SELECT `id`, `pagetitle`, `linklabel`, `pagebody`, `pageorder`, `showing`, `keywords`, `description`, `lastmodified`, `extra` FROM pages WHERE id = 1";
 $query = mysqli_query($myConnection, $sqlCommand) or die(mysqli_error());

Nevím jestli se nepletu, ale u WHERE musíš určit i co hledáš nejen hodnotu

 
Nahoru Odpovědět  +1 3.4.2013 16:45
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Kit:

A co kdybys místo těch "echo" zkusil ladit například

print_r($row);

Tím se ti krásně vypíše struktura pole i s obsahem. Chybu pak budeš hledat mnohem snáz.

K čemu je dobré "WHERE 1" v SQL dotazu?

Pokud máš možnost, zahoď ovladač MySQLi a přejdi na PDO. Umí toho víc a je rychlejší.

Editováno 3.4.2013 16:50
Nahoru Odpovědět 3.4.2013 16:50
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Kit:

Také mi není jasné, proč se v echu jednou odkazuješ na $pid a podruhé na $row["id"], když se jedná o totožné hodnoty?

Na generování HTML by se prostě echo ani printf používat nemělo. Naseká se v tom hromada chyb a výsledek ani nemusí být validní.

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 16:59
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
ManiusCZ
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
ManiusCZ:

K čemu je dobré "WHERE 1" v SQL dotazu? ... To je když se rovná hodnota jedna tak se zobrazí, když nula tak ne :-)

Nahoru Odpovědět 3.4.2013 17:09
Motto FTW !
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na ManiusCZ
Kit:

Ano, ale uniká mi užitečnost. Když tam dáš "1", tak se vypíší všechny záznamy z tabulky, když "0", tak žádný. To je podle mne k ničemu.

Nahoru Odpovědět  +1 3.4.2013 17:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 18 zpráv z 18.