Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Ahoj, naprogramoval jsem si na stránkách kontaktní formulář, ale zobrazují se mi kusy kódu. Nevíte někdo proč? (programoval jsem podle itnetwork a po nefungčnosti jsem to překopíroval) www.minikoblizky.ic.cz (je to záložka kontakt)

 
Odpovědět  -1 11.11.2014 20:15
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Ty máš kontakt.html, jenže ten kontakt obsahuje PHP, a proto musíš mít příponu *.php (tedy kontakt.php). :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +2 11.11.2014 20:24
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Jop díky :) a teda chápu to dobře? Když je v kódu php tak přípona musí být php, ale ikdyž je tam většina html tak stejně musí být .php?

Editováno 11.11.2014 21:06
 
Nahoru Odpovědět 11.11.2014 21:04
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 11.11.2014 21:07
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Přesně tak. Stačí kraťoučký zápis PHP a už musí být přípona *.php, i když je zbytek HTML a je ho tam víc. :)

Nahoru Odpovědět 11.11.2014 21:08
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Ok a platí i u jiných jazyků? tj. html se "podřizuje" s příponou?

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2014 21:09
Avatar
Lukáš Tesař:

Jaké máš na mysli? cssko? javascript?

 
Nahoru Odpovědět 11.11.2014 21:15
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Tak když máš např. CSS a HTML spolu, je to *.html. Pokud máš JavaScript a HTML, musíš mít opět *.html. Snad jsem pochopil správně tvůj dotaz. :)

Nahoru Odpovědět 11.11.2014 21:18
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
mkub
Redaktor
Avatar
Odpovídá na IT Man
mkub:

myslim, ze ta pripona sa da nastavit v nastaveniach webserveru, aby sa parsovali aj HTTP pomocou PHP, ale vpraxi sa to nerobi, lebo .html (resp. .htm) sluzi na cisty HTML kod, .php (.phtml) je pre HTML+PHP

 
Nahoru Odpovědět  +1 11.11.2014 23:50
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Daniel Vítek:

Přípona se mění pouze v případě použití PHP kódu.
U CSS nebo Javascriptu se vytváří speciální externí soubor, který má příponu .css nebo .js, který obsahuje pouze daný jazyk a nesmí v něm být HTML !
Takový soubor se potom vkládá do HTML

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
<script type="text/javascript" src="javascript.js"></script>
 
Nahoru Odpovědět 12.11.2014 9:05
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Jo, díky to je ono.

 
Nahoru Odpovědět 12.11.2014 16:15
Avatar
smiesek
Člen
Avatar
smiesek:

mat.masar: jestli mohu trošku off-topic, menu se mi zobrazuje na dvou řádcích, reps. kontakt až na druhém řádku, chyba pouze u mě?;)

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 6:11
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No to nevím :D u mě je to v pořádku :)

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 16:26
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Zkus si přiblížit okno prohlížeče a uvidíš, jak se ti to zobrazí na 2 řádky. Na mobilu je hrozné na to koukat. :(

Nahoru Odpovědět 13.11.2014 20:22
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Jo tak, už jsem to pochopil a to vám nevyvracím, responzivní web desg. nemám, nemám tak nic co je s tímhle spojeného, protože abolutně netuším co s tím mám dělat. Zatím to chci udělat tak ať to nějak vypadá a pak se vrhnu na seo atd.

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 20:24
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
IT Man:

Mohu se zeptat, co je tohle za bug? http://www.minikoblizky.ic.cz/onas.html
Jinak by bylo dobré zmenšit ten margin o něco, protože se mi zdá, že to je až moc velká mezera mezi tím nebo to udělat na výšku to menu. :)

Nahoru Odpovědět 13.11.2014 20:28
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

To je bug jménem rozdělané stránky :D :D :D :D a k tomu marginu, každému se to líbí jinak a zákazníkovi se to líbí takhle= v tomhle případě to asi nechám tak :)

 
Nahoru Odpovědět 13.11.2014 20:40
Avatar
smiesek
Člen
Avatar
smiesek:

Myslím, že současné řešení menu webu vertikálně se v tomto případě více zamlouvá, snad ještě bych tedy nastavila jednotlivých položkám menu stejnou délku a zase to bude o něco lepší ;)

Jinak souhlasím, že hlavní je mít nějaký základ kostry stránek a pak se snadněji provádějí úpravy.

 
Nahoru Odpovědět 15.11.2014 5:54
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Ještě kdybych mohl :) Jak mám na stránkách ten formulář :) Nějak mi nefunguje... nejde to odeslat pořád to vypisuje chybovou hlášku.... Nevíte někdo proč? Kód:

<?php

    mb_internal_encoding("UTF-8");

    $hlaska = '';
    if (isset($_GET['uspech']))
        $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
    if ($_POST) // V poli _POST něco je, odeslal se formulář
    {
        if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
            isset($_POST['email']) && $_POST['email'] &&
            isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'] &&
            isset($_POST['rok']) && $_POST['rok'] == date('Y'))
        {
            $hlavicka = 'From:' . $_POST['email'];
            $hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n";
            $hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
            $adresa = 'mat.masar@gmail.com';
            $predmet = 'Nová zpráva z mailformu';
            $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
            if ($uspech)
            {
                $hlaska = 'Email byl úspěšně odeslán, brzy vám odpovíme.';
                header('Location: mailform.php?uspech=ano');
                exit;
            }
            else
                $hlaska = 'Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.';
        }
        else
            $hlaska = 'Formulář není správně vyplněný!';
    }

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
        <title>Kontaktní formulář</title>
    </head>
    <body>
        <p>Pokud nám chcete něco sdělit, napište nám email na <strong>masarovi@mujbox.cz nebo využijte formuláře níže.</strong></p>

        <?php
            if ($hlaska)
                echo('<p>' . htmlspecialchars($hlaska) . '</p>');

            $jmeno = (isset($_POST['jmeno'])) ? $_POST['jmeno'] : '';
            $email = (isset($_POST['email'])) ? $_POST['email'] : '';
            $zprava = (isset($_POST['zprava'])) ? $_POST['zprava'] : '';
                        ?>

        <form method="POST">
            <table>
                <tr>
                    <td>Vaše jméno</td>
                    <td><input name="jmeno" type="text" value="<?= htmlspecialchars($jmeno) ?>"/></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td>Váš email</td>
                    <td><input name="email" type="email" value="<?= htmlspecialchars($email) ?>"/></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td>Aktuální rok</td>
                    <td><input name="rok" type="number" /></td>
                </tr>
            </table>
            <textarea name="zprava"><?= htmlspecialchars($zprava) ?></textarea>
            <br />

            <input type="submit" value="Odeslat" />
        </form>
 
Nahoru Odpovědět 16.11.2014 21:04
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Martin Konečný (pavelco1998):

Proč sem raději místo deseti vět nezkopíruješ popis té chyby? Pak ti někdo možná poradí.

 
Nahoru Odpovědět  +1 16.11.2014 21:18
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No, ono to vypisuje tu hlášku, která je napsaná v tom kódu :) Což je: Email se nepodařilo odeslat. Zkontrolujte adresu.

 
Nahoru Odpovědět 16.11.2014 21:19
Avatar
Michal Štěpánek:

To vypadá na to, že se nemohl dostat ke schránce, ze které se to má odesílat...

Nahoru Odpovědět 16.11.2014 23:10
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No evidentně ale já nevím jakto :) nevíš to ty?:D

 
Nahoru Odpovědět 17.11.2014 21:38
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Marek Z.:

Nějaké PHP errory to nevyhodí?

Nahoru Odpovědět 17.11.2014 21:50
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

No to by bylo fajn... Ale bohužel ne :/

 
Nahoru Odpovědět 17.11.2014 21:51
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na mat.masar
Marek Z.:

Mám vůbec ic podporované mb_send_mail? Je to celkem stará služba.. :/

Není na to nějaké omezení či povolení v administraci třeba?

Nahoru Odpovědět 17.11.2014 22:19
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
Odpovídá na Marek Z.
mat.masar:

No je tam jejich návod jak si mailform vytvořit ale nikde jsem se z toho nedočetl jestli to podporuje i ostatní :)Přkládám screen:

 
Nahoru Odpovědět 18.11.2014 9:53
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na mat.masar
tomasmanhal:

Na free hostingu máš často rozesílání emailů zakázané defaultně, proto Ti to nejde nejspíš ;-)

Editováno 18.11.2014 10:25
Nahoru Odpovědět  +1 18.11.2014 10:25
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
mat.masar
Člen
Avatar
mat.masar:

Aha :/ tak to je k ničemu :/

 
Nahoru Odpovědět 18.11.2014 11:12
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 29 zpráv z 29.