Avatar
Karlos
Člen
Avatar
Karlos:

Ahoj
Potřeboval bych poradit.Mám formulář keterej odesílá do databáze ale potřeboval bych když v databázi v jiný tabulce bude ve sloupci disabled kterej je typ boolean 1 tak nepůjde odeslat ale je tam 12 řádků tak aby zbytek odeslat nešel. V tabulce jsou dva sloupce tedy cas a disabled ve sloupci cas jsou časy a v disabled je 1 nebo 0 takže když bude třeba u času 13:00 1 tak se tento čas nebude moct odeslat. Nevím jestli jsem to správně popsal ale kdyžtak to popíšu znovu.

 
Odpovědět  -1 28.1.2014 21:15
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Karlos
Zdeněk Bauer:

Tak pro začátek, FALSE by měla být nula a né jednička.
Pak, nejsnažší by pro tebe byly asi dva SQL dotazy.
Tím prvním vybereš ty řádky z tabulky s časama.
Pak je projedeš, zjistíš který čas odpovídá tomu momentálnímu a zjistíš jestli je u něj FALSE/TRUE. Pokud je FALSE, vypíšeš třeba chybu, to je na tobě, pokud TRUE, tak provedeš druhý SQL příkaz který zapíše ty data.
Snad jsem to napsal správně, možná někdo zná snažší řešení :)

 
Nahoru Odpovědět 28.1.2014 21:19
Avatar
Karlos
Člen
Avatar
Odpovídá na Zdeněk Bauer
Karlos:

Ok ale ono to je obráceně pokud FALSE tak se to odešle a pokud TRUE tak ne ale to je jedno. Ale právě nevím jak na to. Umím vypsat SELECTem ale ostatní jako zjistit jestli je to TRUE nebo FALSE atd.. prostě nevim ..

 
Nahoru Odpovědět  -1 28.1.2014 21:23
Avatar
Zdeněk Bauer
Redaktor
Avatar
Zdeněk Bauer:

Pff, nějak mě nenapadá jak ti to snadno vysvětlit :(
Nejlepší bude když si projdeš zdejší tutoriály jak v PHP pracovat s MySQL databázi, určitě to z toho pochopíš lépe než kdybych se ti to pokoušel já vysvětlit :D

 
Nahoru Odpovědět  +1 28.1.2014 21:42
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.