Avatar
Lukáš Hypša:

Z 10. tutoriálu ze základů PHP, o vnořování stránek, jsem pochopil, že pro vnoření stránek se musí využít GET metoda, jejíž hodnoty jsou součástí URL. Jak to ale, že např. zde na ITnetworku, nebo na spoustě jiných stránkách není GET řetězec v URL vidět, ale místo toho je tam jméno sožky?

Odpovědět 22. května 15:39
I když se programování učím jenom z interetu, velmi mě baví a doufám, že se tím jednou budu i živit.
Avatar
IT Man
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hypša
IT Man:

Podívej se na MVC architekturu. Předtím ale určitě mrkni na OOP. :)

Nahoru Odpovědět  +1 22. května 17:00
Když nevíš jak dál, podá ti ruku někdo, od koho by jsi to nečekal. A tu šanci musíš přijmout!
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hypša
Jiří Gracík:

Je to nastavené v souboru htaccess, řekne se mu, aby url nacpal nějakému souboru jako get parametr. Je to v seriálu o MVC tady na itnetwork :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +1 22. května 17:03
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Pavel Junek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hypša
Pavel Junek:

Říká se tomu pretty url. Jak již bylo zmíněno, dělá se to přes .htaccess, ale s MVC to nemá nic společného :)

 
Nahoru Odpovědět  +1 22. května 17:09
Avatar
Lukáš Hypša:

Díky, ale teď jsem trochu zmatenej :D souvisí to s MVC nebo ne? :)

Nahoru Odpovědět 22. května 17:12
I když se programování učím jenom z interetu, velmi mě baví a doufám, že se tím jednou budu i živit.
Avatar
Pavel Junek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hypša
Pavel Junek:

Ne. Vic informací najdeš třeba na (sice starším) JPW: http://www.jakpsatweb.cz/…rewrite.html

 
Nahoru Odpovědět 22. května 17:27
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hypša
Jiří Gracík:

Nesouvisí, jenom je to obsažené v tom seriálu tady :D

Nahoru Odpovědět 23. května 10:59
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Lukáš Hypša:

Aha, tak díky :)

Nahoru Odpovědět 23. května 15:15
I když se programování učím jenom z interetu, velmi mě baví a doufám, že se tím jednou budu i živit.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.