Diskuze: imagettftext mi nenastaví calibri

PHP PHP imagettftext mi nenastaví calibri American English version English version

Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Ahoj, mám následující kod:

Imagettftext($obrazek, 12, 0, 10, 20, $cerna, "calibri.ttf",  $this->titulek);

ten problém je že i když tam mám soubor calibri.ttf (přetáhl jsem si na plochu calibri ze správce písem). Tak vidím špatný font, který na příliš žluťoučkém koni vypadá divně (viz obrázek). Proč mi to php dělá?

Editováno 7.8.2013 17:42
Odpovědět 7.8.2013 17:41
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:

Máš to všechno v UTFku?

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 7.8.2013 17:46
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 7.8.2013 17:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michal Žůrek (misaz):

aha, zase mi visual studio změnilo kódování zdrojáku.

Dík, ale pořád mi přijde že to je nějaké divné calibri, no nevim.

Nahoru Odpovědět 7.8.2013 17:55
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Jančík [sczdavos]:

Ty děláš PHP ve VS?

No jo koukám je tam nějakej plugin. Funguje to dobře?

Nahoru Odpovědět 7.8.2013 22:15
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
Michal Žůrek (misaz):

jo dělám php ve VS, ale jediný funkční plugin se platí, takže mi už z něho funguje jen syntax highlighter. Když byl trial tak mi fungoval i našeptávač a spousta dalších blbůstek, ten našeptávač byl geniální.

http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/…4c5f50c95fb5

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 9:28
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
David Čápka:

S IDE pro PHP je to problém, zadarmo jsou vlastně jen NETBeans a Eclipse, přičemž obojí stojí za nic. Budu si kupovat PHPStorm od JetBrains.

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 10:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Kit:

Pro PHP se mi nejlépe osvědčil Vim. Po mírných úpravách dokáže i hezky napovídat.

Dobrým editorem pro PHP a vůbec je i SciTE.

Editováno 8.8.2013 16:37
Nahoru Odpovědět 8.8.2013 16:36
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Nejde jen o napovídání, je potřeba generovat dokumentaci nebo třeba hlídat importy namespaců. Aptana nějak napovídá, pro začátek asi stačí, ale moc toho neumí.

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 17:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Jiří Gracík:

Co třeba PhpStorm, máš s tím zkušenost?

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 17:16
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
David Čápka:

Psal jsem o pár příspěvků výše že ho budu používat, je sice placený, ale u většího projektu to za to stojí.

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 17:17
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Jiří Gracík:

Jo dobrý, to mi nějak uniklo :D Taky se mi to líbí, ale já si to asi prozatím budu muset "opatchovat", dokud se mi náhodně na disku neobjeví nějakej SuperPress, kterej by mi mohl vydělat miliony :D

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 17:20
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Na generování dokumentace by měl stačit PHPdoc, namespace hlídat nepotřebuji.

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 18:35
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Myslel jsem generování PHPdoc ve zdrojáku, když namespace nehlídáš, tak ti může aplikace velmi jednoduše spadnout a bez nich větší projekt uděláš jen těžko :)

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 18:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Ve zdrojáku mi dokumentaci přece dělají editorová makra.

Tak snad vím které namespace kdy používám. Pokud to nevím, tak to znamená chybu v návrhu.

Proč by mi měla aplikace padat?

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 18:50
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Aplikace ti spadne protože nebude vědět z kterého balíčku použitou třídu načíst. Stačí když někam přidáš instanci a zapomeneš nahoru napsat use a fatal error je na světě.

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 18:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

To se ale přece do produkčního kódu nemá jak dostat. To zjistím už v editoru.

Nahoru Odpovědět 8.8.2013 18:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.