Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

Dobrý den, začínám tvořit webové stránky, ale nějak sem nepochopil příkaz include v php.
Do souboru menu.php jsem napsal:

<a href="http://www.example.com/index.php">Home</a> -
<a href="http://www.example.com/about.php">About Us</a> -
<a href="http://www.example.com/links.php">Links</a> -
<a href="http://www.example.com/contact.php">Contact Us</a> <br />

A do souboru stranka.html tohle:

<?php include("menu.php"); ?>

Přesto, že mám oba soubory ve stejném adresáři, tak se mi soubor stranka.html načte jako prázdá stránka. Čekal bych, že tam budou odkazy ze souboru menu.php. Co s tím? Poradí prosím někdo? :)

Editováno 28.10.2015 20:28
 
Odpovědět 28.10.2015 20:27
Avatar
Lukáš Slabý (LynSis):

Zkus vložit do záhlavní stránky kde máš to include tohle

<?php ini_set('display_errors', '1'); ?>

a podivej se to ti to na stranku napsalo

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2015 20:32
Avatar
tomasmanhal
Člen
Avatar
Odpovídá na dinokino
tomasmanhal:

Pokud děláš na localhostu, tak by tam měla být úplná cesta k souboru, pokud se nepletu :-)

Nahoru Odpovědět 28.10.2015 20:32
Kdyby nám dodali k životu zdrojový kód, vše by bylo jednodušší...
Avatar
Odpovídá na dinokino
Lukáš Slabý (LynSis):

Aha sorry nevšiml jsme si toho že se ti ta stránka jmenuje stranka.html stránka kde máš PHP kod musí mít připonu .php :)

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2015 20:33
Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

tak jsem uvedl celou cestu a pořád nic.
Když jsem změnil název souboru stranka.html na stranka.php a vepsal do ní:

<?php ini_set('display_errors', '1'); ?>

Tak mi to vypsalo tohle:

Warning: include(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /3w/wz.cz/d/di­nokino/pokus.php on line 5

Warning: include(http://www.dinokino.wz.cz/menu.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /3w/wz.cz/d/di­nokino/pokus.php on line 5

Warning: include(): Failed opening 'http://www.di­nokino.wz.cz/me­nu.php' for inclusion (include_path='­.:/usr/share/pe­ar:/usr/share/php') in /3w/wz.cz/d/di­nokino/pokus.php on line 5

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2015 20:41
Avatar
Odpovídá na dinokino
Lukáš Slabý (LynSis):

Zkus to dát bez uvedené celé cesty jen menu.php :)

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2015 20:46
Avatar
dinokino
Člen
Avatar
dinokino:

Díky moc, už to jde :) Jen se chci ještě zeptat...
Teď tedy musím mít u všech stránek příponu .php? :) V php neprogramuji, jen jsem četl o tom příkazu include, že ho lze využít k snadné aktualizaci menu...což docela potřebuji. A mohu v souboru s příponou .php psát normálně i kód HTML? :)

 
Nahoru Odpovědět 28.10.2015 20:53
Avatar
Odpovídá na dinokino
Lukáš Slabý (LynSis):

Ano :) a tu připonu .php musíš mít jen u stránke kde budeš mít nějaký php kod :) jinak nemusíš :) -> a ano do souboru s připonou .php mužeš psát normalně i html kod :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 28.10.2015 21:05
Avatar
mayo505
Redaktor
Avatar
mayo505:

Technicky vzaté tú príponu musíš mať iba na vstupnom súbore, teda na tom, ktorý "spúšťaš cez prehliadač". Ak tam includuješ súbory tak tie môžu obsahovať PHP a nemusia mať príponu .php

 
Nahoru Odpovědět 29.10.2015 11:02
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.