Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

Ahoj, mám na webu pomocí php udělané menu. Po kliknutí na položku menu se mi includuje pouze html kód do části, který potřeuji. Na "index.php" bych chtěl mít odkaz na "jinastranka" a sekci "#sem". Jak mám tedy napsat, aby se mi nejprve includovala stránka a poté v html dostal do sekce, kterou mám označenou #.
Děkuji za nápady, ahoj

 
Odpovědět 24.5.2013 21:32
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět  +2 24.5.2013 23:19
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

Html stránku mám rozdělenou na sekce (<section>). Potřebují se dostat na jednu ze sekcí. Menu mám udělané pomocí php, include "neco.php". Jak se tedy mám dostat z jedné stránky "index.php" na sekci jiné stránky (neco.php) pomocí include. Snad to už bude jasnější :)

 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 7:12
Avatar
Odpovídá na niveses
Michal Žůrek (misaz):

budeš includovat

<section id="mojeNejakaSekce"></section>

a v navigaci dáš odkaz:

<a href="#mojeNejakaSekce"></a>
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 8:07
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

Jenže ten odkaz potřebuji na jedné již includované stránce. Takže já vlastně potřebují includovat jinou stranu a na ty jiný straně se dostat do sekce. Chápu správně, že ta tvoje verze by fungovala, pokud by stránka byla načtena. Díky moc

 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 8:56
Avatar
Honza Bittner
Redaktor
Avatar
Odpovídá na niveses
Honza Bittner:

Nauč se raději http://www.itnetwork.cz/php/mvc ... je to snadnější a efektivnější než include .. :)

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 8:58
Ptejte se mě na cokoli na https://github.com/HoBi/ama a followujte mě na Twitteru https://twitter.com/tenhobi. :-)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Honza Bittner
David Čápka:

MVC je pro začátek hrozně složité, ale ať si udělá ten první seriál, přesně tohle se tam řeší.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 9:31
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na niveses
David Čápka:

Tohle se dělá přes get parametr, je to vysvětlené v tom prvním seriálu v sekci PHP, přečti si ho :)

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 9:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

Po napsaní adresy webu se dostanu na domovskou sranu(Index.php). V indexu mám menu :

<a href="index.php?stranka=domu">Domů</a>
<a href="index.php?stranka=onas">O nás</a>

A další položky v menu.

Dále mám:

<?php

  if (isset($_GET["stranka"]))
      $stranka = $_GET["stranka"];
  else
      $stranka ="domu";

  switch ($stranka):

      case"domu":
          include "domu.php" ;
          break;

      case"onas":
          include "onas.php" ;
          break;

      case"sluzby":
          include "sluzby.php";
          break;

      case"reference":
          include "reference.php";
          break;

      case"kontakt":
          include "kontakt.php";
          break;


      default:
          include"domu.php";
          break;
  endswitch

Toto mi includuje ten vlastní text. "Sluzby" mám rozdělené pomocí sekcí(<section>).
Z té první straně, !né v menu! se potřebuji dostat na stranu "sluzby" a sekce "Stavby". Kód píši do souboru "domu.php", což je již includovaná položka (1.strana a titulní strana)

Vše mi funguje, jak mám mu mám ale vysvětlit, že po kliknutí na "Stavby" se chci dostat do "služby" a sekce "Stavby".
Šlo by, že bych dal odkaz ve formě

Sluzby.php#stavby

, to ale přijdu o css styl, který mám napojený pouze na index.php.

Doufám, že už to bude jasné :D

 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:21
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

MVC není složité, když se udělá správně :)

Nahoru Odpovědět  +1 25.5.2013 10:32
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Složitá je pro začátečníka i definice třídy, natož MVC.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:34
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

MVC nepotřebuji, jsou to reprezentativní stránky, kde se nebude nic moc editovat.

 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:35
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
niveses:

A nevíš tedy kudy do toho, aby mi to fungovalo? :) a pak budu mít ještě jeden dotaz.. :) http://www.itnetwork.cz/…19fae713d1d3

Editováno 25.5.2013 10:40
 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:39
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na niveses
David Čápka:

Četl jsi co jsem ti psal? Tady máš odkaz: http://www.itnetwork.cz/…dani-stranek

Číst to za tebe už nemůžu.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:40
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

Ano, to sem četl.

 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:44
Avatar
niveses
Redaktor
Avatar
niveses:

Už to mám!, teď ještě vyřešit to rozbalování.
Díky

 
Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:51
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na niveses
David Čápka:

Potom tedy víš jak to udělat. Máš tam vše popsané, dole máš dokonce ukázky ke stažení. Opravdu nevím, co víc pro tebe můžeme udělat.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

MVC se dá udělat i uvnitř jedné poměrně krátké třídy. Rozhodně to nemusí být tak složité, jak je to prezentováno tady.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 10:53
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Jak jsem psal, k MVC je třeba dobrá znalost OOP a OOP rozhodně není pro začátečníky v PHP, co znají maximálně include. Nevím, jak bys MVC udělal v jedné třídě, ale pokud bys používal XSLT a podobné věci, určitě by to jednodušší nebylo.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 11:01
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

OOP je především pro začátečníky. Jak začneš imperativně, tak se na OOP přechází těžko.

MVC se dá dělat i bez OOP.

XSLT se hodí na viewer jako šablona. Jde to i bez něho, jen je to v PHP trochu delší.

Ta třída se vejde do 100 řádek, není to složité.

Nahoru Odpovědět  +1 25.5.2013 11:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

OOP na webu je o mnoho hůře pochopitelné a představitelné než na desktopu. PHP je navržené tak, aby imperativně pomáhalo s generováním stránek, proto se i tak začíná. Třídu klidně pošli, zajímala by mě.

Nahoru Odpovědět 25.5.2013 11:23
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Nebude vadit, když ta třída bude ještě o něco kratší? :)

Nahoru Odpovědět 26.5.2013 18:15
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 27.5.2013 9:48
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Včera jsem dělal něco podobného v Pythonu a vyšlo to na 50 řádek. Zkusím to upravit do PHP.

Nahoru Odpovědět 27.5.2013 9:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 24 zpráv z 24.