Diskuze: Jak vygenerovat txt soubor s pomocí mysql db ?

PHP PHP Jak vygenerovat txt soubor s pomocí mysql db ? American English version English version

Avatar
z.hrncarek
Člen
Avatar
z.hrncarek:

Potřebuji v php generovat txt soubor do kterého se zapíšou hodnoty s DB a vůbec netuším jak začít můžete poradit popřípadě ukázat nějaký příklad.

vzorový text potřebného souboru kde user1 a parent 1 dw jsou hodnoty s DB:

/queue tree add name="user1" parent="parent1 dw" limit-at=10000k max-limit=10000k;

 
Odpovědět 31.1.2015 18:10
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
David Čápka:

Začal bych tím, že si ty hodnoty vytahám z databáze :)

Nahoru Odpovědět  +1 31.1.2015 18:17
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
Michal Štěpánek:

Nebylo by dobré se nejdříve mrknout do tutoriálů, když nevíš jak začít?
http://www.itnetwork.cz/php/soubory

Nahoru Odpovědět  +1 31.1.2015 18:17
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
BlugW:

Tak nějak jsem to použival na generování sitemap. Ale nezaručují že je to na 100% bezpečné jelikož nikdy jsem nezapisoval nic do souboru.

$jmeno = "vytah z DB";
$udaje = fopen("./udaje.txt", "w");// vytvoří udaje.txt
fwrite($udaje,'jmeno: '.$jmeno.''); //vloži do udaje.txt řádek
Nahoru Odpovědět  ±0 31.1.2015 18:18
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
Marek Z.:

Také bude na místě aby sis pročetl, která hodnota co dělá se souborem.

http://php.net/…on.fopen.php (mode)

w ti třeba smaže původní data při zápisu a a zase umožní, že budou zachována.

Nahoru Odpovědět 31.1.2015 18:46
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
Martin Konečný (pavelco1998):

A nebo prostě hodit file_put_conten­ts("soubor", "řádek", FILE_APPEND) :)

 
Nahoru Odpovědět  +2 31.1.2015 20:53
Avatar
Marek Z.
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Marek Z.:

Souhlas, bude lepší použít tyhle novější a efektivnější způsoby.. Neuvědomil jsem se.. :D

Nahoru Odpovědět  +2 31.1.2015 22:09
Chybami se člověk učí, běžte se učit jinam!
Avatar
z.hrncarek
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
z.hrncarek:

Tohle vypadá dobře jak by teda vypadal kod pro můj vzorový řádek s tím ,že v DB budou sloupce users a parents s daty user1 a parent1

vzor:
/queue tree add name="user1" parent="parent1 dw" limit-at=10000k max-limit=10000k;

 
Nahoru Odpovědět  -2 31.1.2015 22:34
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
BlugW:

Děláš si srandu?
Ti tu napíšeme kód do kterého stačí dosadit vlastní údaje a ty nejsi schopen to udělat?

Pokud neumíš PHP tak si projdi základy. ;)

Nahoru Odpovědět  +4 31.1.2015 22:40
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Odpovídá na z.hrncarek
Martin Konečný (pavelco1998):

Netušim, pomocí čeho se k DB připojuješ, ale třeba s pomocí PDO by to mohlo být nějak takto:

$query = $pdo->query("
  SELECT `users`, `parents` FROM tabulka
");
$data = $query->fetchAll(PDO::FETCH_OBJ);
foreach ($data as $row) {
  $line = "/queue tree add name=\"{$row->users}\" parent=\"{$row>parents} dw\" limit-at=10000k max-limit=10000k;";

  file_put_contents("soubor.txt", $line, FILE_APPEND);
}
Editováno 31.1.2015 23:21
 
Nahoru Odpovědět 31.1.2015 23:20
Avatar
z.hrncarek
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 1.2.2015 11:18
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.