Diskuze: Jak zanést ID v input do PHP

PHP PHP Jak zanést ID v input do PHP American English version English version

Avatar
Jan Poláček (johny881):

Ahoj, názvy vláken mi moc nejdou, ale jde mi o to, že mám

<input type='text' name='zarazeni[283]' value='' /><br />
<input type='text' name='zarazeni[367]' value='' /><br />
<input type='text' name='zarazeni[482]' value='' /><br />

a potřeboval bych to nějak vypsat/zpracovat v PHP, kde číslo v hranaté závorce je ID uživatele, ke kterému potřebuji dopsat v tomto případu zařazení. A nějak na takovou kravinu nemůžu přijít :(

Odpovědět 22.7.2014 17:58
Instrukce na adrese 0x77104f29 odkazovala na adresu paměti 0x00000014. S pamětí nelze provést operaci: written.
Avatar
Odpovídá na Jan Poláček (johny881)
Michal Štěpánek:

Můžeš to trochu upřesnit? Co vlastně potřebuješ? Je to takové zmatené... Číslo uživatele taháš z databáze nebo je to nějaké náhodné číslo? Vypsat/zpracovat??? Kam? Jak? Zařazení je co?

Nahoru Odpovědět 22.7.2014 18:14
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Jan Poláček (johny881)
Martin Konečný (pavelco1998):

Ahoj,

nevím, co přesně máš na mysli tou větou o zařazení, ale pokud formulář odesíláš metodou POST (což předpokládám, že jo), tak všechna ta ID budeš mít uložena v poli $_POST["zarazeni"], kde jednotlivé klíče budou ta čísla (ID).

<?php

if ($_POST["zarazeni"] && is_array($_POST["zarazeni"])) {
  foreach ($_POST["zarazeni"] as $id => $hodnota) {
    // $id = 283; 367; 482; ...
    // $hodnota = hodnota atributu value
  }
}
Editováno 22.7.2014 18:22
 
Nahoru Odpovědět 22.7.2014 18:22
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Jan Poláček (johny881):

Ano, foreach stačil, tak to se stydím za sebe :D nějak jsem zazmatkoval

děkuji mnohokráte :)

Nahoru Odpovědět 22.7.2014 18:26
Instrukce na adrese 0x77104f29 odkazovala na adresu paměti 0x00000014. S pamětí nelze provést operaci: written.
Avatar
Daniel Vítek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Poláček (johny881)
Daniel Vítek:

Klídek, to se mi taky stává.
Honem píšu do fóra a jak to dopíšu, přečtu si to po sobě, tak mě to kopne a už mám řešení :D

 
Nahoru Odpovědět 6.8.2014 14:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.