Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Paranormal:

Potřebuji na web udělat správu webu, ale nevím jakou variantu vybrat...
Potřebuji na webu přidávat aktuality což udělám asi přes databázi, ale dále bych potřeboval abych mohl měnit text na stránkách, otevírací dobu, kontakt nebo třeba jen něco.. Buď bych to všechno dělal pres databázi a nebo bych si nějak nechal vypsat obsah toho souboru a měnil to přímo v něm.. Co myslíte? Popřípadě mi poraďte jak bych si mohl ten obsah souboru vypsat :)

A ještě něco.. Nevíte proč se mi ty stránky načítají tak pomalu? trvá to až přez 1s.. Mám tam přesměrovaný stránky přes index.php a takovéhle odkazy

<a href="index.php?stranka=novinky">Novinky</a>

Díky moc :)

Odpovědět 9. února 18:45
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

No můžeš mít klasické stránky v souborech a ty dynamické mít v druhém parametru.
Např.

?stranka=novinky
?stranka=index
?stranka=kontakt
?stranka=clanek&id=123
?stranka=clanek&id=567
?stranka=clanek&id=789

 
Nahoru Odpovědět  +1 9. února 18:58
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

Počkat. Jako díky, ale na tohle sem se neptal.. :D Možná sem to špatně sformuloval , ale jde mi o něco jako osobní Redakční systém :D

Nahoru Odpovědět 9. února 19:09
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

Takže bych měl vlastně úplně všechen obsah webu načítat z databáze? všechny texty popřípadě nějak obrázky atp.? .. Nezpomalí to web?

Nahoru Odpovědět 9. února 19:38
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

To záleží, jakou další funkčnost chceš na té dané stránce mít, kromě zobrazení nějakého textu. Pokud i nějaké zpracování např. formulářů, tak bych ty dané stránky hodil do souboru.

Obvykle jednoduchý redakční systém umí jen zobrazit nějaký naformátovaný text, který se uloží do databáze. Pokud bys to chtěl nějakým způsobem složitější, musel bys to popsat detailněji, protože by k tomu mohlo vést několik řešení.

 
Nahoru Odpovědět 9. února 20:17
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

No jasné :) Jde mi abych prostě klikl na editaci dané stránky tam by se mi vypsal text který na stránce již je a já bych k němu něco připral nebo upravil a klikl na ULOŽIT. A ono by se to aktualizovalo. Takže je to asi to o čem mluvíš :)

Nahoru Odpovědět 9. února 20:27
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

To bych určitě řešil přes DB :) jen jak říkám, pokud to bude mít něco dynamického (zpracování formuláře, ...), tak to nepůjde tak snadno, protože PHP do databáze fakt cpát nebudeš.

 
Nahoru Odpovědět 9. února 21:00
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

Jasny chapu :) Jen text :)

A co se týře tý rychlosti načítání stránek nevíš kde by mohl být problém?

Řeším to přes GET a název souboru a pak na něj odkážu v indexu a vložím ho tam přes include.

Nahoru Odpovědět 9. února 21:03
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

To nevim, zkoušíš to na localhostu nebo někde na ostrém serveru?
Mohou se includovat stovky (ne-li tisíce) souborů a na výkon to nebude mít téměř vliv (samozřejmě pokud v těch souborech nebudou náročné operace). Problém bych spíš viděl jinde :)

 
Nahoru Odpovědět 9. února 21:24
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

No zkoušel sem to jak na localhostu tak i na serveru a je to obojí stejné.. A náročné operace tam nejsou.

Nahoru Odpovědět 9. února 21:38
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Avatar
Odpovídá na Paranormal
Martin Konečný (pavelco1998):

Tak bez alespon ukázky kódu ti s tím bohužel neporadím. A obávám se, že ani potom, protože to podle mě není v kódu.

 
Nahoru Odpovědět 9. února 21:45
Avatar
Paranormal
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Konečný (pavelco1998)
Paranormal:

No dobrá :) Ale není to tak hrozné tak to snad půjde :) Nevím co by jsi přesně potřeboval vidět.

Nahoru Odpovědět 9. února 21:55
„Když toho moc neumíme tak jsme na nejlepší pozici se něčemu naučit.“
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 13 zpráv z 13.